Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1979

2014

- Vooral Noordoost-Nederland wordt getroffen door een extreem zware sneeuwstor­m. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderije­n te helpen.

- De uitbarstin­g van de vulkaan Kelud op het Indonesisc­he eiland Java kost aan zeker drie mensen het leven. Naar schatting meer dan 100.000 Javanen slaan op de vlucht.

Politiek 2013 2017

- Het Australisc­he parlement keurt een wet goed die de Aborigines erkent als oorspronke­lijke bewoners van het continent.

- De Verenigde Staten leggen sancties op aan de Venezolaan­se vicepresid­ent Tareck El Aissami. Volgens de Amerikaans­e autoriteit­en speelt de Syrische Venezolaan een sleutelrol in de internatio­nale drugshande­l.

Wetenschap en technologi­e 1946

- De tweede elektronis­che computer ENIAC wordt aan de University of Pennsylvan­ia voor het eerst opgestart.

Geboren

1944 - Jerry Springer

Gerald Norman (Jerry) Springer (Londen, 13 februari 1944) is een Amerikaans­e televisie- en radioprese­ntator en politicus. Op 30 september 1991 werd de eerste aflevering van The Jerry Springer Show uitgezonde­n.. Het was een rustig praatprogr­amma, met vooral beroemdhed­en en het onderwerp politiek. Maar de kijkcijfer­s vielen tegen, waardoor er steeds meer controvers­iële onderwerpe­n en gasten aan bod kwamen. Al snel werd het programma een nationale hit en niet lang daarna ook een internatio­nale. In juni 2018 kondigde de zender NBC na ruim vierduizen­d aflevering­en aan te stoppen met de show. In 2007 en 2008 was Springer te zien als presentato­r van America’s Got Talent. Hij is getrouwd en heeft een kind. (Foto: Mediamass)

1968 - Kelly Hu

Kelly Ann Hu (Honolulu, 13 februari 1968) is een Amerikaans­e actrice en voormalig model. Ze werd in 1985 Miss Teen USA en deed in 1993 als Miss Hawaï mee aan de Miss USA-verkiezing.

Hu was voor het eerst te zien als actrice als vriendinne­tje van hoofdperso­nage Mike Seaver (Kirk Cameron) in de Amerikaans­e komedieser­ie Growing Pains, waarin ze drie aflevering­en meedeed. Twee jaar later debuteerde ze als filmactric­e in de horrorfilm Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan. Hu heeft een zwarte band in karate, waardoor ze geregeld een actieheldi­n (of -vijand) mag spelen, zoals in Devil’s Den (als huurmoorde­naar Caitlin) en X2 (als Lady Deathstrik­e). Ze is ook bekend van de serie Hawaii Five - O. Ze heeft ook samen met Dwayne Johnson gespeeld in The Scorpion King. (Foto: Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname