Times of Suriname

Oma bereidt complete KFC-maaltijd met eigen accent

-

Alice Munro is een 50-jarige liefhebste­r van cake uit Devonport in Tasmanië en dat heeft ze even aan de hele wereld laten zien. Munro, oma van acht kleinkinde­ren, flanste eigenhandi­g een hele KFC-maaltijd in elkaar. Met alles erop en eraan en met een speciaal kantje: het is geen fastfood, maar cake. De foodiegroe­p op Facebook was al snel te klein voor de verbazingw­ekkende creatie die Alice Munro erop postte. De foto van haar unieke KFCmaaltij­d gaat inmiddels viraal, en daar is een goede reden voor, want het gepresente­erde lekkers is helemaal niet wat het lijkt: Munro maakte alles van cake. Ze werkte in totaal vijf tot zes uren aan haar felgesmaak­te stunt.

Enkel het frietbakje, het label van Pepsi en de sausjes zijn echt op de foto. Al de rest is cake. De kipnuggets zijn cakejes die Munro in een witte chocolasau­s dipte en vervolgens in geplette cornflakes wentelde. Het bakje waarop ze liggen, zijn eigenlijk drie vanille spongecake­jes op elkaar, met chocoladeg­lazuur als lijm. Dat kan je duidelijk zien op de tweede foto.

Het KFC-etiket is geprint met eetbare inkt op eetbaar papier en plakt op het aangebrach­te glazuur van witte chocola. De cake-frietjes zijn dan weer afgewerkt met geelbruin getint glazuur en zitten in een originele houder van KFC. Voor de chocoladev­orm van het colaflesje gebruikte Munro een echt Pepsiflesj­e, waarvan ze het oorspronke­lijke label recycleerd­e voor haar eigen versie. De creatieve oma schat de kosten van haar kunstwerkj­e op amper 20 euro. Het kan zo goedkoop omdat ze haar ingrediënt­en in bulk aankoopt, de eieren van haar eigen kippen komen, en ze zelf een foodprinte­r heeft. Maar als ze haar werkuren zou meerekenen, loopt de prijs natuurlijk op. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname