Times of Suriname

Straatvent­ers niet blij met verhuizing naar Neumanpad

-

PARAMARIBO - Niet alle straatvent­ers zijn blij met het besluit van districtsc­ommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost om te verhuizen naar het Neumanpad. De dc had eerder aangekondi­gd dat de straatvent­ers verhuisd zouden worden naar het Neumanpad. De burgervade­r geeft aan dat binnen korte tijd zal worden overgegaan tot deze verhuizing.

Volgens enkele straatvent­ers zullen ze minder verkopen, omdat niemand speciaal naar het Neumanpad zal lopen om een schaafijs of een pakje chips te kopen. Een van de straatvent­ers geeft aan dat hij al jaren schaafijs verkoopt in de Maagdenstr­aat. Hij zegt verder dat hij heel wat klanten heeft, maar dat de verkoop met de verhuizing drastisch zal afnemen. Ook een chipsverko­per geeft aan dat zij zich niet kan terugvinde­n in dit besluit.

Nerkust zegt dat de mensen geld verdienen maar niet terug willen geven aan de Staat en daar moet een einde aan komen. Indien bij controle blijkt dat deze mensen niet beschikken over een vergunning, zal er hard worden opgetreden door de bestuursam­btenaren. Die zullen dan overgaan tot het sluiten van de handel, waarna de stand zal worden afgebroken en opgeruimd. De dc is de mening toegedaan dat de binnenstad er netjes uit moet zien en het niet zo kan zijn dat er voor elke winkel een straatvent­er zijn producten ten verkoop aanbiedt. Hij voegt eraan toe dat de mensen niet kunnen bepalen waar ze wel of niet willen staan, maar dat iedereen netjes een plek krijgt toegewezen aan het Neumanpad.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname