Times of Suriname

Sallons krijgt verplicht rust

-

PARAMARIBO - Michael Sallons, voorzitter van de Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG), heeft gisteren tijdens een algemene ledenverga­dering (alv) verplicht rust gekregen van de leden. Volgens Rodney Cabenda, secretaris van de BPSG, zijn de werknemers ontevreden over de werkwijze van de bondsvoorz­itter.

Cabenda zegt dat de werknemers de houding van minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie en de directie beu zijn. Hij geeft aan dat er tot nu toe geen middelen zijn vrijgemaak­t om het werk naar behoren te kunnen uitvoeren. “De werknemers hebben sinds december volgehoude­n en willen niet meer dat de bondsvoorz­itter hen zoet blijft houden, dat de middelen binnenkort in orde worden gemaakt”, zegt Cabenda. De leden waren op 10 december in actie, omdat zij met de schaarse middelen niet in staat waren het werk verder te verrichten.

Sallons geeft aan dat hij van het overgrote deel van de leden heeft gehoord dat zij het niet eens zijn met zijn werkwijze. “De werknemers hebben bepaald tijdens de alv dat ik met verplichte vakantie moet gaan. Ik heb de werknemers vaker moeten overhalen om nog even door te bijten, dat de minister er alles er zal doen om alles in orde te maken, maar de werknemers waren zeer ontevreden”, zegt Sallons.

Cabenda zegt dat tijdens de alv het bestuur de leden heeft gevraagd om hun werk gewoon verder te verrichten. De werknemers zijn moe om met weinig middelen de sluizen en gemalen te onderhoude­n. Het bestuur heeft de werknemers verzocht om aan de gemeenscha­p te denken, vooral omdat het de afgelopen dagen heeft geregend. “Wij hopen dat in de tussentijd de minister er alles aan doet om de negen punten in orde te maken”, zegt de secretaris. De BPSG telt 113 leden.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname