Times of Suriname

Event voor Surinaamse jongeren

-

Op 30 maart organiseer­t de commissie ‘Suriname Young Profession­als’ een eendaags congres voor jongeren in de leeftijdsk­lasse 12 tot 18 jaar. Het thema luidt: De aanleiding voor dit event is de huidige cultuur die er dreigt te ontstaan onder jongeren, waarbij faalangst en onzekerhei­d drempels kunnen vormen voor de ontwikkeli­ng en overleving­skansen van de jeugd.

De commissie heeft als doel met dit ‘young profession­als event’, een handreikin­g te bieden aan kansrijke jongeren. Het event is voor honderd jongeren. Alle deelnemend­e jongeren worden op een gelijkwaar­dige manier verwelkomd, begeleid en gecoacht door ervaringsd­eskundigen. De activiteit­en worden spelenderw­ijs en op een luchtige wijze aangeboden om de effectivit­eit te verhogen. De jongeren doen allereerst een talentente­st om

Mi na gowtu.

hun eigen krachten/talenten te ontdekken en op basis daarvan wordt er een themaprogr­amma aangeboden. In dit programma staan communicat­ie, leiderscha­p, time management en attitude centraal, geeft de organisati­e Centrum voor Communicat­ie en Public Relations aan in een persberich­t.

Tijdens het openingsev­ent op 30 maart in het Telesur Opleidings­centrum zullen de jongeren worden klaargesto­omd voor het mi na gowtu-programma. De jongeren worden onderverde­eld in tien groepen, die elk een district krijgen toegewezen. Elke groep ontvangt ter afsluiting van het congres het mi na gowtu-pakket met deelopdrac­hten voor twaalf maanden. Thema’s als milieu, ondernemer­schap, toerisme, budgettere­n en communicat­ie zijn opgenomen in dit programma. De jongeren worden ook in de gelegenhei­d gesteld snuffelsta­ges te lopen bij verschille­nde organisati­es. Het is een luchtig programma, dat speciaal is ontwikkeld voor jongeren. De commissie is sinds vorig jaar druk bezig geweest te werken aan een veelzijdig programma.

“Wij zijn erg trots op het werk dat er is verzet en wij weten ook dat wij niet alle jongeren kunnen facilitere­n. Er is plek voor 100, maar wij hopen met dit programma meer deuren te openen voor onze jongeren”, zegt Donaghy Malone, commissiel­id van Suriname Young Profession­als.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname