Times of Suriname

Hamsík kiest voor megasalari­s in China

-

VOETBAL - Marek Hamsík verkast naar China. De afgelopen dagen was al bekend dat de middenveld­er op het punt stond om Napoli in te ruilen voor Dalian Yifang, maar nu is de overstap ook bevestigd door voorzitter Aurelio De Laurentiis. Zodoende komt er een einde aan een dienstverb­and van Hamsík van 11,5 jaar bij de Italiaanse topclub, waar hij is uitgegroei­d tot een legende. Napoli haalde Hamsík in de zomer van 2007 voor ongeveer 5,5 miljoen euro weg bij Brescia. De middenveld­er speelde sindsdien 520 wedstrijde­n voor Napoli, met 121 doelpunten en 111 assists als resultaat. Hamsík is daarmee de speler met de meeste wedstrijde­n voor Napoli in de clubgeschi­edenis. Tevens is hij met zijn aantal goals de topscorer van i Partenopei aller tijden.

De 31-jarige aanvoerder wist nooit de landstitel te pakken met Napoli, maar won met de club wel twee keer de Italiaanse beker. De 110-voudig internatio­nal gaat nu zijn grote liefde verlaten om een lucratief avontuur aan te gaan bij Dalian Yifang, waar Bernd Schuster de trainer is.

Naar verluidt verdient Napoli minimaal vijftien miljoen euro aan de transfer, een bedrag dat door bonussen nog met enkele miljoenen kan oplopen. Hamsík heeft voor drie jaar getekend bij de Chinese club en gaat volgens diverse Italiaanse media een flink salaris opstrijken. Hamsík mag namelijk rekenen op een vergoeding van circa negen miljoen euro per jaar. (VP)

 ??  ?? Marek Hamsík verkast naar China. (Foto: Goal)
Marek Hamsík verkast naar China. (Foto: Goal)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname