Times of Suriname

Arsenal blameert zich in Wit-Rusland

- Nemanja Milic van Bate Borisov probeert een doelpunt te maken, maar zijn inzet wordt gekeerd door doelman Petr Cech van Arsenal. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Arsenal heeft zichzelf donderdag een zeer slechte dienst bewezen op jacht naar een ticket voor de achtste finale van de Europa League. The Gunners verloren in WitRusland van BATE Borisov met 10. Alexandre Lacazette van Arsenal kan een flinke schorsing verwachten.

Bij dit duel waren de ogen ook gericht op Aleksandr Hleb, die tussen 2005 en 2008 speelde voor Arsenal en nu op 37-jarige leeftijd tegenover zijn oude club stond. Hij werd na een uur gewisseld. The Gunners, die met flink wat reserves aantraden in Wit-Rusland, kregen in de eerste helft de beste kansen, maar het was de thuisploeg die verrassend op voorsprong kwam. Vlak voor rust kopte Stanislav Dragun raak uit een vrije trap voor de club die eerder dit seizoen nog opponent was van PSV in de voorronde van de Champions League.

Manager Unai Emery kreeg halverwege de tweede helft door dat het op deze manier niet ging lukken voor Arsenal en bracht Pierre-Emerick Aubameyang, Lucas Torreira en later ook nog Denis Suárez. BATE hield echter goed tegen, waardoor er maar weinig kansen te noteren waren. Voor rust waren er juist wel veel mogelijkhe­den. Arsenal worstelde en moest in de slotfase nog met tien man verder. Lacazette deelde in een duel een belachelij­ke elleboogst­oot uit aan zijn tegenstand­er en kon inrukken. Aan de score veranderde niets meer.

Overige uitslagen:

Krasnodar - Bayer Leverkusen: 0-0, Galatasara­y Benfica: 12, Lazio Sevilla: 01, Olympiacos - Dynamo Kyiv: 2-2, Rapid Wien Internazio­nale: 01, Rennes - Real Betis: 3-3, Slavia Prague - Genk: 0-0. (VP)