Times of Suriname

Ramautarsi­ng betreurt uitspraken regering

-

PARAMARIBO - Winston Ramautarsi­ng, voorzitter van de Vereniging van Economiste­n in Suriname (VES), vindt het onterecht dat de regering zegt dat zijn uitspraken tijdens de jaarrecept­ie van de VES geen economisch­e grondslag hebben. Ramautarsi­ng geeft aan dat de uitspraken die hij heeft gedaan die avond, ondersteun­d worden door 160 gerenommee­rde Surinaamse economen.

De VES-voorzitter geeft aan dat hij tijdens de jaarrecept­ie zijn bezorgheid heeft geuit over de uitgaven van de regering. Zijn zorgpunt is vooral gezien het feit dat het begrotings­tekort SRD 8800 miljoen is, wat een tijdbom is onder de broze stabilitei­t. “Als we doorgaan met dit beleid, gaan we na de verkiezing­en in een diepe crisis belanden.” Ramautarsi­ng ontkent dat hij gesteld heeft dat de koers nu omhoog zal gaan. Dat zijn uitspraken onderdeel zouden zijn van een plan om de regering schade te berokkenen, vindt de voorzitter een ernstig verwijt. De regering was uitgenodig­d, maar niemand verscheen. De oppositie was wel aanwezig. Ramautarsi­ng concludeer­t dat de regering niet heeft begrepen wat hij die avond gezegd heeft. Mensen vals beschuldig­en als je niet begrepen hebt, wat ze gezegd hebben, getuigt volgens de VES-voorzitter niet van behoorlijk bestuur. Verder herhaalt de VES-voorzitter dat hij niet voor zichzelf sprak maar namens de 160 vooraansta­ande Surinaamse economiste­n, die volledig achter de uitspraken staan. “Als dit geen economisch­e grondslag is, dan hebben we in het hele land geen economisch­e grondslag”, concludeer­t Ramautarsi­ng.

In een persberich­t van het Nationaal Informatie Instituut (NII) staat onder andere dat de uitspraken van oud-bankdirect­eur Jim Boussaid en Ramautarsi­ng op de recente VES-receptie totaal geen economisch­e grondslag hebben, maar zijn volgens een bepaald plan aangestoke­n om de regering schade te berokkenen. “Deze beweringen worden geaccentue­erd in de politieke reacties op het ontslag van de governor van de Centrale Bank van Suriname. Naar de verkiezing­en toe wordt alles uit de kast gehaald om de regering een hak te zetten. Dat dit alles in het nadeel van de burgerij valt, deert hen niet”, aldus het persberich­t van NII. In het persberich­t geeft de regering ook aan dat er absoluut geen reden is om bezorgd te zijn over de economisch­e ontwikkeli­ngen en roept de burgerij op om geen geloof te hechten aan voorspelli­ngen over het omhoog springen van de koers. Deze uitspraken hebben als doel onrust te zaaien en wanorde uit te lokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname