Times of Suriname

Leerkracht­en Natin in beraad

-

PARAMARIBO - Docenten verbonden aan het Natuurtech­nisch Instituut (Natin) zijn sinds gisteren in beraad, omdat ze ontevreden zijn over de werkwijze van de directie. Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leraren in Suriname, geeft aan dat er heel wat knelpunten zijn op het Natin.

De bondsvoorz­itter geeft aan dat studenten al vanaf oktober de vakken ict, microbiolo­gie, werktuigbo­uwkunde, wiskunde en Engels niet hebben gevolgd. Mangre benadrukt dat de actie voorkomen had kunnen worden als minister Lilien Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de vakbond had ontvangen. De leerkracht­en schreven op 8 februari een brief naar het Bureau Middelbaar Beroeps Onderwijs, maar kregen geen antwoord op hun schrijven. Verder zegt Mangre dat de acties maandag onverkort doorgaan. De bond gaat maandag evalueren om na te gaan hoe de actie te verscherpe­n. Mangre sluit niet uit dat, als er geen gehoor wordt gegeven, het hele onderwijsv­eld zal worden lamgelegd. De vakbondsle­ider blijft erbij dat zaken voorkomen hadden kunnen worden, als de minister antwoord had gegeven op de brief die de bond haar stuurde op 14 januari.

In die brief vraagt de vakbond om een gesprek met de leiding van het ministerie over problemen binnen het onderwijsv­eld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname