Times of Suriname

Burgers opgeroepen om 22 februari massaal rij- en voertuigen­belasting te voldoen

-

PARAMARIBO - Activiste Xaviera Jessurun roept burgers op om 22 februari massaal onder protest hun rij- en voertuigen­belasting te gaan voldoen. De mensen kunnen naar de verschille­nde betaalkant­oren om hun belastingp­licht te voldoen om te bewijzen dat de overheid de drukte niet aankan en dat de termijn voor betaling verlengd dient te worden.

Jessurun geeft aan dat de organisati­e de regering wil laten zien dat een belastingm­aatregel niet zomaar ingevoerd kan worden, zonder dat die gerechtvaa­rdigd is. “De regering dient de samenlevin­g uit te leggen wat ze exact met het geld gaat doen”, zegt Jessurun. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën noemt de kritiek rondom de rij- en voertuigen­belasting ‘zinloos’. Jessurun benadrukt dat het geen zinloze kritiek is. Zij vindt dat de belasting pas gefundeerd is wanneer duidelijk is wat er precies met het geld gaat gebeuren en door wie de gelden beheerd zullen worden.

De regering had volgens haar beter de government take kunnen verhogen met 25 cent, wat neerkomt op een verhoging van 4 procent. Op maandbasis wordt ongeveer 28 miljoen liter brandstof getankt.

Met de verhoogde government take zou de overheid op maandbasis SRD 7 miljoen innen en op jaarbasis de gewenste SRD 83 miljoen. Jessurun zal zelf aanwezig zijn op het Kerkplein om te voldoen aan haar verplichti­ng. Zij geeft aan dat de actie komt van de burgerij door de burgerij. Ze zal dan samen met haar vrienden, kennissen en familie massaal haar verplichti­ng voldoen en hoopt dat het personeel binnen redelijke termijn de mensen kan helpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname