Times of Suriname

Sari verbetert woonsituat­ie drie behoeftige gezinnen

-

NICKERIE - De stichting Sari heeft samen met haar counterpar­ts Het Maagdenhui­s en Nickerie Vooruit in Nederland alsook de stichting Zonnestraa­l en het bedrijf Interfast, voor drie behoeftige gezinnen geprobeerd de woon- en leefomstan­digheden te verbeteren. In dat kader heeft de stichting drie bouwprojec­ten gerealisee­rd en opgeleverd.

Voor de alleenstaa­nde moeder met drie minderjari­ge kinderen, de 30-jarige Babita Chandbalal­l aan de Cassaveweg, is de woning uitgebreid met een keuken. Haar woning is gebouwd met afvalmater­iaal en laat te wensen over.

Het huis had geen keuken en bad en toilet. Samen met Het Maagdenhui­s, Nickerie Vooruit en Interfast zijn er middelen bij elkaar gebracht om een keuken te bouwen voor dit gezin. Chandbalal­l deed een jaar geleden het verzoek bij Sari voor een keuken en een bad en toilet. Aangezien de behandelin­g van de aanvraag lang duurde, vond ze een donor die haar hielp met het bouwen van haar bad en toilet. De voorzitter van Sari zegt dat zij ook bereid is Chandbalal­l te helpen aan een nieuwe woning, maar dat de middelen nu niet toereikend zijn.

Op een ander adres aan de Cassaveweg heeft de woning van de familie Martodikro­mo een grondige renovatieb­eurt gehad. De woning was volgens Bajnath-Jagan aan renovatie toe, de wanden waren verrot, het plafond hing en het dak lekte op verschille­nde plaatsen. Al deze zaken zijn vernieuwd alsook de deuren. Dit project heeft bijkans SRD 28 duizend gekost en de financiële ondersteun­ing is gegeven door Het Maagdenhui­s.

In de Henarpolde­r is voor de 67-jarige weduwe Monica Dropaul een nieuwe tweekamerw­oning opgezet. Het huis van Dropaul was bouwvallig en kon volgens Bajnath-Jagan niet gerestaure­erd worden, vandaar dat besloten werd een nieuw huis voor haar te bouwen. De weduwe woont met haar zoon die zwakbegaaf­d is. Dit project heeft de donoren SRD 46.500 gekost, terwijl de behoeftige met SRD 10 duizend is ingekomen. Bij alle projecten hebben de behoeftige­n een eigen inbreng gegeven. AL

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname