Times of Suriname

NH-minister bezoekt hoofdkwart­ier ‘Internatio­nal Solar Alliance’ in India

-

PARAMARIBO/NEW DELHI - Minister Regilio Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n (NH) heeft in samenwerki­ng met de Surinaamse ambassade in New Delhi, een werkbezoek gebracht aan de ‘Internatio­nal Solar Alliance’ (ISA) in Haryana, India. Het werkbezoek van de Surinaamse minister aan de Petrotech2­019confere­ntie werd efficiënt benut om ook de samenwerki­ng met de ISA uit te diepen.

De director general, Upendra Tripathy en team van deskundige­n van de ISA verwelkomd­en Dodson en zijn delegatie op het complex van het ‘National Institute for Solar Energy’, waar het hoofdkwart­ier van de ISA is gehuisvest. Volgens een persberich­t van NH heeft ISA steun toegezegd door 250 solarpompe­n en zonnepanel­en voor staatsgebo­uwen in Suriname ter beschikkin­g te stellen.

Het uitbreiden van het aantal dorpen in het binnenland die in aanmerking kunnen komen voor het elektrific­atieprojec­t middels zonne-energie, via de creditline van India en de vraag naar 133 mini-grids wordt overwogen door de ISA. Naast de werkbespre­king kreeg de bewindsman een rondleidin­g in het veld waar verschille­nde opstelling­en van zonnepanel­en zijn getoond, zoals een koelcelsys­teem met behulp van zonne-energie en roterende panelen. Dodson woonde ook een presentati­e bij over de floatingso­lartoepass­ingen en de elektrific­atieprojec­ten van de regering van premier Narendra Modi, die recent hebben geresultee­rd in toegang van 99 procent van de Indiase bevolking tot elektricit­eit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname