Times of Suriname

Haagse gemeentera­ad geschrokke­n van documenten vreugdevur­en

- Er kwam veel rook vrij door de vreugdevur­en. (Foto: Omroep West)

DEN HAAG - De gemeentera­ad van Den Haag is geschokt door de inhoud van de stapel documenten die het stadsbestu­ur heeft vrijgegeve­n over de jaarlijkse vreugdevur­en op het strand. Maar over de positie van burgemeest­er Pauline Krikke en over de toekomst van de vuurstapel­s houden collegepar­tijen en oppositie zich vooralsnog op de vlakte.

Uit de documenten blijkt dat de bouwers van de vreugdevur­en zich niet aan de afspraken hielden. De stapels werden te hoog en toen de gemeente de bouw liet stoppen, gingen de bouwers stiekem toch door.

Ambtenaren werden bedreigd, maar zij deden geen aangifte of melding. Ook reden er midden in de nacht zes vrachtwage­ns vol pallets naar het strand bij de buurt Duindorp, dwars door de afzettinge­n heen. De burgemeest­er greep niet in, uit angst voor confrontat­ies, en zodat de vreugdevur­en konden doorgaan. Oppositiep­artij CDA zegt voorstande­r te zijn van vreugdevur­en, “maar alleen als het veilig gebeurt. Als de bouwers laten zien dat ze lak hebben aan het gezag, dan moeten er heel strenge gevolgen komen, willen we weer met ze in zee gaan. Zoals het de afgelopen jaren ging, kan het niet meer. Het zal echt veel en veel kleiner moeten.” (NU)

SCCN TV 17.1

08:15 Netherland­s - Eredivisie: Ajax Amsterdam -

NAC Breda

10:30 Netherland­s - Eredivisie: FC Groningen - Feyenoord Rotterdam

12:35 NBA Highlights

(Herh.)

13:15 Swimmng Doc.:

The Inner Battle Swimming Star Ian Thorpe Fights

Italy - Serie A: Internazio­nale - Sampdoria

16:05 NBA Highlights 17:00 France - Ligue 1: Saint-Etienne -

Paris Saint-Germain 19:05 Wrestling Doc.:

AJ Styles

20:10 Soccer Doc.:

14:00

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname