Times of Suriname

Ouders van Julen ondernemen juridische stappen tegen haatberich­ten

-

SPANJE - De ouders van Julen, het Spaanse jongetje dat vorige maand om het leven kwam toen hij in een put viel, zijn de komende tijd vaak in de rechtbank te vinden. Ze zijn enerzijds opgeroepen om te getuigen in de rechtszaak tegen de eigenaar van het stuk grond, en ze klagen zelf mensen aan die pijnlijke berichten hebben verspreid op sociale media. José Roselló en Victoria Garcia, de ouders van de 2-jarige peuter, moeten van het parket in de Spaanse stad Málaga getuigen in de rechtszaak tegen David Serrano. Serrano, de vriend van een nicht van José, is de eigenaar van de grond in Totalán waar Julen in de illegaal geboorde waterput gleed. De put was niet goed afgedicht en Julen viel 71 meter naar beneden. Pas een kleine twee weken later kon zijn lichaam uit de put worden gehaald.

Serrano moet op 22 februari voorkomen op verdenking van onvrijwill­ige doodslag. De man wijst zelf de verantwoor­delijkheid van de hand: de maker van het boorgat had de boel niet netjes achtergela­ten en had ook niet de benodigde vergunning aangevraag­d. Hij is diep bedroefd over wat er is gebeurd. “Ik vergeef mezelf nooit dat ik dat gevaar niet heb gezien”, verklaarde hij eerder.

Naast de ouders is ook Antonio Sanchez, de maker van de waterput, opgeroepen als getuige in het proces, net als drie wandelaars die kreten hoorden kort na het noodlottig­e ongeval op 13 januari.

Donderdag kondigde de advocaat van de ouders van Julen aan dat ze juridische stappen ondernemen tegen pijnlijke en hatelijke commentare­n op sociale media over de dood van hun zoon, zoals dat de vader “beter had moeten opletten.” Advocaat Antonia Barba verklaart dat er al een klacht is ingediend tegen dit soort opmerkinge­n bij de rechtbank in Madrid.

Er komt nog een tweede aanklacht aan, schrijft de Spaanse krant La Vanguardia. “We willen alleen maar dat dit soort opmerkinge­n een halt wordt toegeroepe­n omdat het pijnlijk is om ze te krijgen.”

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname