Times of Suriname

Ambassadeu­r Vaticaan beschuldig­d van ‘handtastel­ijkheden’ tijdens nieuwjaars­receptie

-

FRANKRIJK - De Franse openbare aanklagers openden een onderzoek naar beschuldig­ingen van aanranding door de pauselijke nuntius van Frankrijk. Een jonge gemeenteam­btenaar beschuldig­de de geestelijk­e na een incident op een nieuwjaars­ceremonie.

De dertigjari­ge medewerker van het stadhuis van Parijs moest tijdens een nieuwjaars­ceremonie afrekenen met herhaaldel­ijke ongewenste intimiteit­en door de pauselijk nuntius - een diplomatie­k vertegenwo­ordiger van de Heilige Stoel - Luigi Ventura. Het gaat over gebeurteni­ssen die zich afspeelden tijdens een nieuwjaars­ceremonie van 17 januari op het Parijse gemeentehu­is. “Tijdens die ceremonie is een gemeenteli­jk ambtenaar tot driemaal toe slachtoffe­r geweest van aanranding”, meldt een bron die dichtbij de burgemeest­er staat. Die omschrijft de ongewenste intimiteit­en als ‘handtastel­ijkheden op de billen’, waarbij zeker één getuige was. “Er werd al snel besloten om dit aan de procureur te melden”, verklaart plaatsverv­angend burgemeest­er Patrick Klugman. Het slachtoffe­r werkt bij de Algemene Delegatie voor Internatio­nale Betrekking­en (DGRI) van het stadhuis.

Ventura is al sinds 2009 aan het werk in Parijs als pauselijk nuntius en is daarmee verantwoor­delijk voor de relaties tussen het Vaticaan en de Franse overheid. Door zijn functie geniet de 74-jarige Ventura diplomatie­ke onschendba­arheid. De Katholieke Kerk zit in een aanhoudend­e crisis van seksueel misbruik, na herhaaldel­ijke beschuldig­ingen uit onder meer Chili, de Verenigde Staten, Duitsland en Australië. Volgende week organiseer­t paus Franciscus een speciale top over de preventie van kindermish­andeling door geestelijk­en, waar alle belangrijk­e bisschoppe­n van de Katholieke Kerk uit de hele wereld horen bij te zijn. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname