Times of Suriname

Man City heeft De Ligt niet nodig

-

VOETBAL - Manchester City moet niet voor Matthijs de Ligt gaan. Althans, dat is de mening van het lokale Manchester Evening News, dat Eric Garcia naar voren schuift als wonderkind. “Manchester City heeft Matthijs de Ligt niet nodig, ze hebben hun eigen wonderkind al”, kopt Manchester Evening News. Garcia is een achttienja­rige verdediger uit Spanje die door FC Barcelona is opgeleid. In de zomer van 2017 werd hij overgenome­n door City. Garcia mocht afgelopen zomer in de voorbereid­ing op het huidige seizoen al debuteren in het eerste elftal van The Citizens en staat bekend als groot talent.

Garcia is geen basisspele­r onder Pep Guardiola, maar mocht wel starten in meerdere wedstrijde­n om de League Cup. De Spaanse manager is lovend over de jonge verdediger en denkt dat hij in de toekomst een rol kan gaan spelen voor zijn elftal. “Wat City ook besluit, het laatste dat ze moeten doen is een speler halen die de ontwikkeli­ng van Garcia blokkeert”, schrijft MEN. Garcia debuteerde nog niet in de Premier League. Hij speelt zijn wedstrijde­n in het belofte-elftal.

“De Ligt mag dan een van de meest gewilde tieners van dit moment zijn, maar het is aannemelij­k dat Garcia dat ook ooit gaat worden.” De Ligt is meerdere keren in verband gebracht met een transfer naar City. Hij zou Vincent Kompany moeten vervangen, maar men wijst ook naar John Stones, Aymeric Laporte en Nicolas Otamendi, die ook al bij City spelen en de Belg zouden kunnen opvolgen. Ook FC Barcelona, Bayern München en Juventus azen op De Ligt. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname