Times of Suriname

Lacazette biedt verontschu­ldigingen

-

VOETBAL Alexandre Lacazette heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rode kaart in het Europa Leagueduel tussen BATE Borisov en Arsenal.

Arsenal ging donderdag met 10 onderuit in WitRusland en Lacazette kreeg vijf minuten voor tijd een rode prent voor het uitdelen van een elleboogst­oot jegens Aleksandar Filipovic. Arsenal zal zodoende in het weerzien met BATE niet over de Frans internatio­nal kunnen beschikken.

“Het team in de steek laten op zo een manier geeft een heel slecht gevoel”, erkende Lacazette via zijn officiele Twitter account. “Ik had kalm moeten blijven, maar dat is niet altijd makkelijk. Sorry. Er zijn nog steeds negentig minuten te spelen en ik geloof dat mijn teamgenote­n het tot de volgende ronde zullen schoppen.” Lacazette werd in de 84ste minuut rond de middenlijn duidelijk vastgehoud­en door Filipovic, die zijn actie moest bekopen met een slag in het gezicht.

Srdan Jovanovic, de dienstdoen­de scheidsrec­hter, twijfelde geen moment en toonde de Franse spits een rode kaart. Unai Emery zal zijn plannen moeten wijzigen nu hij over een week niet over Lacazette kan beschikken. “Ik heb zijn actie niet gezien, maar we moeten onze frustratie kunnen controlere­n”, vertelde de manager van Arsenal na afloop. “De rode kaart is slecht nieuws. Over een week spelen we niet met Lacazette. Maar dat geeft een andere speler weer een kans.”

Michael Owen vond de rode kaart terecht, maar vond dat Filipovic geel had moeten zien. “Het is heel frustreren­d voor een voetballer wanneer je je tegenstand­er uitkapt, op het punt staat om weg te lopen en je wordt vastgehoud­en”, vertelde de oudaanvall­er in zijn rol als commentato­r bij BT Sport. “Hij gebruikte twee handen. Ik zoek niet naar excuses, maar hij krijgt niet eens geel ervoor. De rode kaart voor Lacazette is terecht. Een schandalig­e actie.”

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname