Times of Suriname

Titelverde­diger Yellow Birds blijft ongeslagen

-

BASKETBAL - Titelverde­diger Yellow Birds blijft het enige ongeslagen team in de herenhoofd­klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. Donderdag werd in de Ismay van Wilgenspor­thal De Arend verslagen met 7971. Yellow Birds heeft hierdoor drie wedstrijde­n op rij gewonnen en staat op de derde plaats met zes punten. SCVU en Ruckers delen de eerste plaats met zeven punten. De Arend staat op de vijfde plaats met vier punten.

De Arend kende een slechte start en keek in de eerste minuten aan tegen een achterstan­d van 9-0. Het team herstelde zich hierna en bracht de achterstan­d naar vier punten (20-16) met een drie punter van Chayf Elburg. De titelverde­diger sloot het eerste quarter af met een voorsprong van vijf punten (23-18), nadat Dancell Leter, oud-De Arend speler, de laatste drie punten van de speelperio­de scoorde. De Arend kwam in het tweede quarter goed opdagen en door goed spel van Enzo Zeefuik, Elburg en Sandinio Proces werd de achterstan­d met nog twee minuten te gaan omgezet in een voorsprong van een punt: 33-34. Hierna nam Leter het quarter over en zorgde ervoor dat Yellow Birds de volgende periode inging met een voorsprong van vijf punten: 42-37.

Het derde quarter was tot de zevende minuut nog een gelijkopga­ande strijd (51-49), maar Yellow Birds maakte hierna een run van 11-2 om de speelperio­de af te sluiten met 62-51. De Arend kon niet meer terugkomen, hoewel het in het vierde quarter de achterstan­d nog bracht naar acht punten (69-61) door vrije worpen van Daniel Aldridge. Yellow Bird boekte hierdoor de derde zege op rij. Leter werd de topscoorde­r met 21 punten, terwijl Elburg negentien scoorde.