Times of Suriname

Korea’s willen samen meedoen aan de Olympische Spelen

-

SPORT - Zuid-Korea en Noord-Korea willen volgend jaar bij de Olympische Spelen in Tokio gezamenlij­k meedoen aan meerdere teamsporte­n. Ook is het de bedoeling dat atleten van beide landen onder één vlag verschijne­n bij de openingsce­remonie. Thomas Bach, voorzitter van het Internatio­naal Olympisch Comité, heeft dat gezegd in Lausanne. De Duitser had in de Zwitserse stad een ontmoeting met officials van beide Korea’s. Bij de Winterspel­en in Pyeongchan­g kregen de sporters van Zuid-Korea en Noord-Korea tijdens de openingsce­remonie een staande ovatie toen ze onder een gezamenlij­ke vlag, onder de naam ‘Korea’ het stadion kwamen binnengelo­pen.

Het vrouwenijs­hockeyteam bestond uit speelsters van beide landen. Noord-Korea deed met 22 atleten mee aan de Winterspel­en. Ook stuurde het land 24 officials en 21 mediaverte­genwoordig­ers naar het sportevene­ment.

Voor het kwalificat­ietraject van de Zomerspele­n willen Zuid-Korea en Noord-Korea gezamenlij­k meedoen aan vier teamsporte­n: vrouwenbas­ketbal, vrouwenhoc­key, judo (teamevenem­ent) en roeien (vrouwen en mannen). De landen hadden eerder al aangegeven, dat ze overwegen zich samen kandidaat te stellen voor de organisati­e van de Olympische Spelen in de zomer van 2032. “Dit geeft opnieuw de verbindend­e kracht van de Olympische Spelen aan’’, zei Bach. “Sport zal altijd bruggen blijven bouwen.‘’

Het IOC kiest normaal gesproken zeven jaar van tevoren, dus in 2025, waar de Spelen in 2032 plaatsvind­en. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname