Times of Suriname

Sala wordt vandaag begraven in Argentinië

-

VOETBAL Het stoffelijk overschot van Emiliano Sala is giasteren aangekomen in Argentinië. De 28-jarige Argentijns­e aanvaller wordt zaterdag begraven in zijn geboortepl­aats Progreso.

Sala raakte op 21 januari vermist, toen het privévlieg­tuig waarmee hij van Nantes naar Cardiff vloog van de radar verdween. Pas twee weken later, op 4 februari, werd zijn lichaam geborgen uit het wrak. Afgelopen maandag kwam het nieuws naar buiten dat bij sectie op zijn lichaam is vastgestel­d dat Sala niet is verdronken, maar om het leven is gekomen door hoofd- en borstletse­l.

Sala had enkele dagen voor het ongeluk een transfer gemaakt van FC Nantes naar Cardiff City. Hij was nog één keer in de Franse havenstad om afscheid te nemen van zijn voormalige ploeggenot­en.

De spits was met 17 miljoen euro de duurste aankoop in de clubgeschi­edenis van Cardiff, maar hij verongeluk­te een dag voordat hij zijn eerste training zou afwerken bij zijn nieuwe club.

Het lichaam van Sala werd gisteren met een vlucht van British Airways naar de luchthaven van Ezeiza nabij Buenos Aires overgebrac­ht en ging van daaruit richting Progreso, om daar in de ochtend te arriveren.

Sala begon met voetballen in de jeugdoplei­ding van Club San Martín de Progreso. Hij vertrok in 2010 naar Europa om aan de slag te gaan bij Girondins Bordeaux en maakte in 2015 de overstap naar Nantes. Bij de begrafenis van Sala zullen onder anderen manager Neil Warnock en directeur Ken Choo van Cardiff City en verdediger Nicolas Pallois en directeur Loic Morin van Nantes aanwezig zijn.

Cardiff en Nantes brachten onlangs al verschille­nde malen een eerbetoon aan Sala. Zo stond de Welshe club tijdens het thuisduel met Bournemout­h (2-0) uitgebreid stil bij het drama en bevroor Nantes het rugnummer 9. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname