Times of Suriname

Dierentuin knipt klauwen leeuwin af ‘voor plezier van kinderen’

-

Dierentuin Rafah Zoo in Palestina heeft een van haar leeuwinnen onderworpe­n aan een zeer ingrijpend­e operatie: de klauwen van de leeuwin werden afgeknipt ’zodat kinderen van de bezoekers kunnen spelen met het dier’. De veertien maanden oude leeuwin Falestine werd met een tuinschaar bewerkt terwijl ze verdoofd was.

Dierenrech­tenorganis­atie Four Paws Internatio­nal deelde de beelden en schreef daarbij: “Jammer genoeg is dit niet het enige dier dat moet afzien in de dierentuin.” Vier weken eerder overleden vier pasgeboren welpjes door de kou en gebrek aan verzorging.

Het afknippen van de klauwen was een idee van Mohammed Jumaa, de eigenaar van het dierenpark. Hij verklaart de ’agressivit­eit van de leeuwin te willen temperen, zodat ze vriendelij­k is in de buurt van bezoekers’. Fayez al-Haddad, de dierenarts die de behandelin­g uitvoerde, valt hem bij: “We willen de kinderen een lach op het gezicht bezorgen en tegelijker­tijd meer bezoekers lokken vanwege de hoge kosten.”

De dierenrech­tenorganis­atie noemt de ingreep ’onaanvaard­baar’ en meent dat de leeuwin, ondanks de verdoving, ’helse pijnen’ heeft ondergaan. Ook stelt de organisati­e dat de kans op infecties zeer hoog is omdat de operatie niet in een kliniek is uitgevoerd. Four Paws Internatio­nal eist dat de dierentuin wordt gesloten. De 49 dieren die er wonen zouden in vreselijke omstandigh­eden leven, zo meent de organisati­e.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname