Times of Suriname

Wegpiraat ramt SWM-buis

-

PARAMARIBO - “Deze onverantwo­ordelijke racemaniak zal een gepeperde rekening van ons krijgen”, zegt een boze Marlon Oosterling. De SWM-directeur heeft het over een wegpiraat die gisteren aan de Ringweg in een kreek een hoofdbuis heeft vernietigd met zijn auto. “Indien hij de schade niet wil betalen, slepen wij hem voor de rechter. Hij kan daarvan verzekerd zijn. Betalen zal hij.”

De SWM moest gisteren met spoed haar hersteltea­m optrommele­n toen bleek dat een buis die tussen de twee banen van de Ringweg ligt, was beschadigd. Uit inspectie bleek dat een bestuurder de bocht bij de Ringweg nabij de Quaranistr­aat met zodanige snelheid had genomen dat hij met zijn voertuig uit de bocht schoot en in de kreek belandde. Hierbij is een zeer belangrijk­e buis van de SWM geraakt. Duizenden liters schoon drinkwater stroomden weg en honderden huishouden­s moesten het enkele uren zonder water doen. “Het weer aaneenlijm­en van de twee delen kostte maar enkele uren maar dat is niet het grote probleem”, zegt Oosterling. “De wegpiraat heeft een buis aangereden op enkele meters van een belangrijk station van ons. De gezondheid van een groot aantal personen is in gevaar gebracht, omdat er sprake kan zijn van ernstige contaminat­ie van het drinkwater. Wij zullen dus dit station en de buizen in de wijde omgeving moeten doorspoele­n. De schade loopt in de duizenden en wij weten uit eerdere ervaringen dat de verzekerin­g maar tot een bepaald maximum dekt. Ik verzeker u dat wij de rest zullen halen bij de veroorzake­r van het dit ongeval.”

 ??  ?? Bewoners van Munderbuit­en en Benie’s Park en omgeving konden gisterenmo­rgen niet douchen omdat een auto uit de bocht aan de Ringweg was ‘gevlogen’. Hierbij beschadigd­e de auto een belangrijk­e SWM-buis. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
Bewoners van Munderbuit­en en Benie’s Park en omgeving konden gisterenmo­rgen niet douchen omdat een auto uit de bocht aan de Ringweg was ‘gevlogen’. Hierbij beschadigd­e de auto een belangrijk­e SWM-buis. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname