Times of Suriname

OM gaat officieren van justitie plaatsen in VS en Spanje

-

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland gaat officieren van justitie plaatsen in de Verenigde Staten en Spanje. Dat bevestigt een woordvoerd­er van het OM na een bericht hierover door de NOS. Nederland heeft al sinds 2014 een zogenaamde ‘liaisonoff­icier’ in Italië zitten, maar in de loop van dit jaar moeten er ook officieren in Spanje en de VS komen. Deze landen zijn gekozen omdat Nederland al veel samenwerkt met Spanje en de VS op het gebied van rechtshulp en het OM “het meest gebaat is bij versterkin­g van deze samenwerki­ng”.

Een liaisonoff­icier moet als verbinding dienen tussen het Nederlands­e OM en het OM in het land waar de officier geplaatst is. De officieren moeten zich veelal gaan bezighoude­n met terrorisme­bestrijdin­g, cybercrimi­naliteit en migratie.

Het OM sluit niet uit dat er in de toekomst nog meer officieren van justitie in het buitenland worden geplaatst. Volgens justitie neemt de noodzaak tot internatio­nale samenwerki­ng steeds meer toe wegens grote zaken zoals fraude, mensensmok­kel, terrorisme en cyber- en drugscrimi­naliteit. (NU)

SCCN TV 17.2

08:00 09:25

10:15 10:40

12:15

14:05

15:15 Movie: 4D Man Doc.: How the Universe Works Serie: George Lopez Movie: Bigger

Fatter Liar

Movie: God’s Not Dead: A Light in Darkness

Movie: Scooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost Kinder Serie: Pokémon

ATV

07:00 CNN Nieuws 07:35 Roep van de Bruidegom Fitness

08:10

(KN.12.1)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname