Times of Suriname

Bidjanwati­e Chaitoe komt naar Suriname

-

Bidjanwati­e Chaitoe behoort tot een zeer kleine groep prominente en populaire Surinaamsh­indostaans­e zangers en entertaine­rs die de Baithak Gana levend houdt. Op 2 maart zal de zangeres te zien zijn op Surinaamse podia voor de Baithak Gana meets Chutney show in Stichting De Olifant. Deze show wordt georganise­erd door Royal Dutch Entertainm­ent. Bidjanwati­e Chaitoe zal op die avond te zien zijn naast Kenneth Rakhan, Akash Rakhan en Rohit Mahabali. Chaitoe begon met het bespelen van harmonium vanaf haar 16de jaar. Zij heeft veel van haar vader, moeder en broer meegekrege­n. Wat het zingen betreft werd Chaitoe beïnvloed door zowel haarvader (theoretisc­h) als moeder. De liederen van Chaitoe werden deels door haar moeder en deels door haar gecomponee­rd. Zij trad veel op op hindostaan­se feesten.

Chaitoe werd populair met haar eerste lp Pieher me Piya. Na veel popularite­it en bekendheid besloot ze in 1991 naar Nederland te gaan. Daar heeft ze samen met haar broer vele harten gestolen van de baithak gana-fans. Ruim twee jaar heeft ze samen met haar broer in de band Roshnie

Sangeet Samaadj gezongen. In 1997 richtte George

Rakhan de tweede band, Asian

Connection, op, speciaal voor Chaitoe en Kenneth Rakhan. De zangeres zingt met veel plezier voor haar fans. Zij zingt al 50 jaar voor haar Surinaams- hindostaan­se muzieklief­hebbers. Trots en met veel succes zingt ze al 50 jaar. (MW/Foto:

Dj Sunil)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname