Times of Suriname

Sony presenteer­t Xperia L3

-

Sony staat op het punt om een nieuwe budgettele­foon uit de doeken te doen. We hebben het over de Sony Xperia L3. Niet alleen de specificat­ies, maar ook diverse persfoto’s van het toestel zijn op internet verschenen.

Het zal je vast niet ontgaan zijn: het Mobile World Congress (MWC) gaat binnenkort van start. Van 25 tot en met 28 februari is Barcelona tijdelijk de smartphone­hoofdstad van de wereld. Duizenden techjourna­listen, ondernemer­s, vertegenwo­ordigers en managers strijken dan neer in de Spaanse wereldstad, niet alleen om kennis te maken met de nieuwste telefoons, maar ook om te netwerken of hun start-up aan het grote publiek te presentere­n. Uiteraard zijn ook alle grote smartphone­fabrikante­n van de partij in Spanje, waaronder Sony. Het Japanse elektronic­aconcern houdt op maandag 25 februari haar perspresen­tatie. Welke toestellen we dan te zien krijgen, laat de fabrikant uiteraard nog in het midden, maar we hebben een donkerbrui­n vermoeden. Om te beginnen de Sony Xperia 10 en Sony Xperia 10 Plus, telefoons die we tot voor kort kenden als de Sony Xperia XA3 en Sony Xperia XA3 Plus.

We denken dat Sony nog meer voor ons in petto heeft. Afgelopen maand hoorden we voor het eerst van de Sony Xperia L3, de opvolger van de Sony Xperia L2. Sony onthulde het laatstgeno­emde toestel vorig jaar januari op de Consumer Electronic­s Show (CES). Aangezien de Xperia L3 daar niet zijn gezicht liet zien, denken we dat Sony de lancering heeft uitgesteld tot eind februari, als het MWC van start gaat.

De Duitse beroepslek­ker Roland Quandt heeft de hand weten te leggen op persfoto’s en de specificat­ies van de Sony Xperia L3. Qua vormgeving heeft hij veel weg van zijn voorloper, maar als je goed kijkt, zien we toch de nodige verschille­n. Zo is hij minder strak afgewerkt, maar hij heeft meer rondingen in de hoeken. Een ander duidelijk verschil is dat de single-lenscamera plaatsmaak­t voor een dual camera. Ook het beeldscher­m is aangepakt door de Japanners.

Onder de kap is de Xperia L3 een bescheiden upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Het scherm is met zijn beelddiago­naal van 5,7 inch een fractie groter dan de L2. De schermreso­lutie ligt hierdoor net iets hoger, namelijk 720 bij 1440 pixels (HD+). Sony neemt hiermee definitief afscheid van de 16:9 beeldverho­uding ten gunste van een 18:9 verhouding. We zien nergens een ‘notch’ of gat voor de 8megapixel­selfiecame­ra. De budgettele­foon heeft een ‘ouderwetse’ zwarte balk onder en boven het scherm. Welke processor we kunnen verwachten, durft Quandt niet te zeggen. Hoogstwaar­schijnlijk is MediaTek wederom de chiplevera­ncier. Wel weet de leaker dat de Xperia L3 3GB aan werkgeheug­en en 32GB interne opslag krijgt. Door een paar tientjes te investeren in een microSD-kaart is de opslagcapa­citeit eenvoudig uit te breiden. De vingerafdr­uksensor vinden we, net als vroeger, aan de zijkant van het toestel.

Achterop heeft de Xperia L3, zoals gezegd, twee camera’s. De primaire lens heeft een resolutie van 13 megapixels. De secundaire camera is een 2-megapixels­ensor om diepte mee vast te leggen voor portretfot­o’s. De accucapaci­teit bedraagt 3300 mAh. Dankzij de USB-C aansluitin­g is deze lekker vlot opgeladen. De software is de grootste domper: we moeten genoegen nemen met Android 8.1 Oreo.

De vermoedeli­jke adviesprij­s van de Sony Xperia L3 bedraagt 199 euro. Daarmee is hij een stuk voordelige­r dan zijn voorganger, die bij lancering voor 249 euro over de toonbank ging. Volgens Quandt verschijnt het toestel in de kleuren zilver, zwart en goud. (GSM/Foto: El Androide Libre)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname