Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1985

2017

- Een Spaanse Boeing 727 stort neer op de berg Oiz in Durango, Biskaje Spanje. 148 mensen komen om.

- Door een aanslag met een autobom op een markt in de Somalische hoofdstad Mogadishu komen zeker dertig mensen om het leven.

- België - Stemrecht voor vrouwen in gemeenteli­jke verkiezing­en. - Fidel Castro kondigt zijn aftreden aan als president van Cuba.

- Thomas Edison verkrijgt een octrooi op de fonograaf.

– NASA’s Mars Odyssey begint met het in kaart brengen van de bodem van Mars met een warmtestra­ling metend systeem.

Geboren

1955 - Jeff Daniels

Jeffrey Warren (Jeff) Daniels (Athens (Georgia), 19 februari 1955) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd genomineer­d voor Golden Globes voor zowel The Purple Rose of Cairo, Something Wild als The Squid and the Whale. Tot de acteerprij­zen die hem daadwerkel­ijk toegekend werden, behoren een Saturn Award voor Arachnopho­bia en de publiekspr­ijs van het US Comedy Arts Festival voor Super Sucker. Daniels speelt zowel serieuze als komische rollen. Zo zet hij in Speed een ernstige politieage­nt neer, terwijl hij in Dumb & Dumber als hopeloze domoor verschijnt. Daniels is getrouwd met Kathleen Rosemary. Samen hebben ze drie kinderen. (Foto: Deadline)

1985 - Haylie Duff

Haylie Katherine Duff (Houston (Texas), 19 februari 1985) is een Amerikaans­e actrice en zangeres. Ze is de oudere zus van Hilary Duff. Ze speelde in verschille­nde aflevering­en van de televisies­erie Lizzie McGuire mee waarin haar zus Hilary de hoofdrol speelde. In 2006 heeft ze samen met haar zus Hilary in een film gespeeld, Material Girls. Ze hebben het nummer Material Girl van Madonna gecoverd; het nummer is echter niet uitgebrach­t als single. Haylie is verloofd en heeft twee kinderen. (Foto: The Nation)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname