Times of Suriname

Meisje valt in coma na hevige hoofdpijn

-

In het Britse Manchester is een achttienja­rig meisje plotseling bevallen terwijl ze in een kunstmatig­e coma lag. De tiener wist niet dat ze zwanger was en moest bij het ontwaken stomverbaa­sd ontdekken dat ze moeder was geworden.

Niets wees erop dat Ebony Stevenson zwanger was toen ze begin december 2018 naar het ziekenhuis werd vervoerd omdat ze onwel geworden was. De achttienja­rige studente fysiothera­pie had geen buikje of last van ochtendmis­selijkheid en ook haar regels kwamen normaal door. Ebony wist niet dat ze zwanger was omdat haar ongeboren baby verscholen zat in één van haar twee baarmoeder­s - een zeldzame aandoening die uterus didelphys heet. Bij het meisje beschikte bovendien maar één van die baarmoeder­s over een eileider, wat haar kans op een zwangersch­ap bijzonder klein maakt. En toch.

Toen Ebony op 2 december getroffen werd door enkele beroertes, werd ze met spoed naar het hospitaal gebracht en daar in een kunstmatig­e coma gebracht. Onderzoek bracht aan het licht dat de tiener leed aan pre-eclampsie, een zwangersch­apscomplic­atie. Haar moeder werd ingelicht over de zwangersch­ap van haar dochter en omdat de situatie zo ernstig was, moest de baby zo snel mogelijk ter wereld komen. Nauwelijks een dag na haar ziekenhuis­opname en terwijl Ebony nog steeds in een coma lag, werd via een keizersned­e een gezond dochtertje van 3,5 kilogram geboren. Toen Ebony op 6 december ontwaakte, ontdekte ze tot haar grote verbazing dat ze mama geworden was. Intussen is Ebony bekomen van de shock en geniet ze van haar kersverse moederscha­p. Het dochtertje kreeg de naam Elody. “Wakker worden en te horen krijgen dat je zwanger was en een baby hebt gekregen, was overweldig­end”, reageert ze bij Mirror. “Mijn babytje voor het eerst zien, was surreëel. Het voelde zo onwerkelij­k. Ik was bang dat ik geen connectie met mijn dochter zou voelen omdat ik geen tijd had om mij voor te bereiden op haar komst, maar vind haar geweldig. Het is echt een mirakel. Ik zou haar voor geen geld ter wereld willen veranderen.”

(Nieuwsblad)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname