Times of Suriname

Tiener vertelt over seks met zus

-

PARAMARIBO - Scaro R (19) vertelde woensdag dat hij seks heeft bedreven met zijn zus. Samen met zijn stiefvader Laurence O (41) zat hij in de beklaagden­bank.

Scaro R zegt dat hij in opdracht van zijn stiefvader seksuele handelinge­n met zijn zus heeft gepleegd. Daarnaast deed hij dat een paar keer op eigen initiatief. Hij heeft niet gezien dat Laurence O seks had met het meisje. Hij vertelde op de zitting verder dat hij niet wilde wieden, waarna zijn stiefvader hem sloeg. Aan zijn moeder vertelde hij dat de stiefvader hem sloeg, omdat hij gedwongen werd het geslachtsd­eel van het meisje te betasten, maar dat weigerde. Officier van justitie Mirella van Dijk droeg de zaak voor dat Scaro R wordt verdacht van verkrachti­ng. Zij zegt dat Laurence O wordt verdacht van verkrachti­ng, poging tot zware mishandeli­ng, mishandeli­ng en onttrekkin­g van een minderjari­ge aan het wettige gezag. Advocaat Harold Belfor vindt het belangrijk dat psychologi­sche rapportage van Laurence O wordt uitgebrach­t, waarmee rechter Maureen Dayala akkoord ging.

In een brief geeft Laurence O aan dat hij beperkinge­n heeft. Hij zou ook letsel bij een aanrijding hebben opgelopen. Van Dijk heeft reeds psychologi­sche rapportage van Scaro R opgevraagd. Scaro R vroeg om zijn vrijlating, maar rechter Dayala hield hem voor dat deze zaak op de zitting grondig zal worden onderzocht. Het slachtoffe­r zal worden gehoord op 26 juni.

Beide verdachten blijven in voorarrest.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname