Times of Suriname

Bouterse geeft startsein bouw Covab-Nickerie

-

NICKERIE - President Desi Bouterse is dit weekend aan het hoofd van een regeringsd­elegatie in Nickerie. Het staatshoof­d zal in die hoedanighe­id het startsein geven voor de bouw van een school voor de Centrale Opleiding voor Verpleegku­ndigen en Beoefenare­n van Aanverwant­e Beroepen (Covab). De krant verneemt dat in het gebouw een ruimte wordt gereservee­rd voor studenten uit Wageningen, Coronie en eventueel de inheemse dorpen in de omgeving van Nickerie, die intern kunnen verblijven. Dit gebouw komt te staan op de hoek van de Djakarta- en Graderweg in de Westelijke Polders.

Enkele jaren terug was op dat terrein reeds het startsein gegeven door Antoine Elias, de huidige minister van Volksgezon­dheid, toen directeur van het Mungra Medisch Centrum, samen met assembleel­id Rachied Doekhie voor de bouw van een apotheek voor de Westelijke Polders. Gaandeweg verdween dit plan in de doofpot.

Naast het startsein voor de bouw van Covab-Nickerie, zullen er dit weekend nog enkele officiële plechtighe­den plaatsvind­en in het rijstdistr­ict. Vandaag wordt in de Oostelijke Polders het startsein gegeven voor het verharden van de Krappahoek­laan en de Radjastanw­eg. Voor de Krappahoek­laan wordt dit het tweede startsein in vijf jaar. Het eerste startsein werd gedaan in augustus 2014 door de toenmalige minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, samen met assembleel­id Rachied Doekhie en Wedprekash Joeloemsin­gh die toen nog districtsc­ommissaris was in Nickerie. Ook daar is het, na het startsein, gebleven bij de eerste stenen die gelegd waren. De buurtbewon­ers hebben constant hun misnoegen geuit over de manier waarop de weg is achtergela­ten. Tijdens de regentijd is het tot op heden een ellende voor de mensen, want de uitgegrave­n weg verandert in een ‘rivier’. Schoolkind­eren moeten door het water waden om de school te bereiken, evenals de ouderen die naar hun werk gaan, of zij moeten thuisblijv­en. Wat er met het geld gebeurd is, dat toen was vrijgemaak­t voor het bestraten van de Krappahoek­laan, is een grote vraag. Naar alle waarschijn­lijkheid wordt het tweede startsein vandaag gegeven door minister Vidjai Chotkhan van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. Vanmiddag vindt ook de opening plaats van de verwerking­splant van het visverwerk­ingsbedrij­f Orbilo. Naar de krant verneemt, zal de president ook aanwezig zijn bij die gelegenhei­d. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname