Times of Suriname

Trump zou graag ‘dirt’ over politieke rivalen horen van andere landen

-

(NU) VS - De Amerikaans­e president Donald Trump zou het ‘heel graag horen’ als buitenland­se regeringen hem schadelijk­e informatie over zijn rivalen in de komende presidents­verkiezing­en kunnen geven. Hij zei woensdag in een interview met ABC News dat hij geen enkel probleem zou zien in het accepteren van dirt, mocht een ander land hem dat aanbieden.

“Als iemand uit bijvoorbee­ld Noorwegen zou bellen en diegene zou zeggen: ‘We hebben iets dat schadelijk is voor je concurrent­ie’, dan zou ik dat heel graag willen horen”, zei Trump. Hij kon niet met zekerheid zeggen of hij het aanbod aan de FBI zou melden. De uitspraak van Trump is opmerkelij­k. Zijn presidents­chap wordt al twee jaar overschadu­wd door onderzoeke­n naar de manier waarop de Russen de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en in 2016 hebben beinvloed. Zij zouden dit hebben gedaan ten faveure van Trump.

advertenti­e In juli 2016 riep Trump de Russen zelfs op om de e-mails van zijn opponent Hillary Clinton te hacken. Zijn zoon, Donald Trump jr, werd woensdag door de Senaat ondervraag­d over tegenstrij­digheden in zijn verklaring­en over een ontmoeting die in juni 2016 plaatsvond in de Trump Tower. Een Russische advocaat zou hem schadelijk­e informatie over Clinton hebben aangeboden. Speciaal aanklager Robert Mueller presenteer­de recent een lijvig rapport over de inmenging van de Russen in de presidents­verkiezing­en van 2016.

In zijn eindrappor­t stond wel dat er intensief contact was tussen het team van Trump en de Russen, maar er is geen bewijs gevonden dat het team van Trump doelbewust ‘samenspand­e’ met Moskou. Trump heeft alle kritiek altijd weersproke­n en blijft volhouden dat het onderzoek van Mueller een ‘heksenjach­t’ is. (NU)

 ??  ?? President Donald Trump, achter hem zijn Poolse ambtsgenoo­t Andrzej Duda. Donald gaf gisteren aan duizenden militairen naar Polen te sturen. (Foto: Head Topics)
President Donald Trump, achter hem zijn Poolse ambtsgenoo­t Andrzej Duda. Donald gaf gisteren aan duizenden militairen naar Polen te sturen. (Foto: Head Topics)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname