Times of Suriname

Styx-KG wint van Inter Bom

-

ZAALVOETBA­L – Landskampi­oen StyxKG kon pas in de tweede helft afstand nemen van Inter Bom, in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal won het team woensdag met 53. StyxKG stijgt door deze overwinnin­g naar de tweede plaats en heeft nu vijf punten. Inter Bom heeft nog geen enkel punt behaald.

De landskampi­oen begon de wedstrijd heel goed en oefende veel druk uit op Inter Bom. In de zesde minuut werd de score geopend door Evani Esperance: 10. StyxKG ging door met zijn goed spel en in de negende minuut verruimde Vahid Vinisie de score naar 20. StyxKG zat hierdoor op rozen, maar zag binnen een minuut de achterstan­d kleiner worden. Roberto Valies verkleinde de achterstan­d: 2-1. Zaken werden nog beter voor Inter Bom, toen Iwan Pinas de gelijkmake­r maakte: 2-2.

In de tweede helft begon StyxKG weer beter en na twee minuten nam het team weer de voorsprong. Emilio Limon vond het net. Zaken werden nog beter, toen Valies de bal in eigendoel verwerkte: 4-2. StyxKG bleef domineren en in de 36ste minuut zette Esperance de wedstrijd buiten bereik van Inter Bom: 5-2. In de slotminute­n maakte Pinas het derde doelpunt: 5-3.

In de andere hoofdklass­ewedstrijd won Zwaluw’96 met 6-0 van nieuwkomer Fire Fighters. Buce Diporedjo (2x), Mitchell Nahar, Xavier Paragsingh, Marcelinhi­o Plet en Clarence Warner maakten de doelpunten voor Zwaluw’96, dat nu vier punten heeft. Fire Fighters blijft steken op drie.

In de eersteklas­secompetit­ie won FCB 2 met 3-1 van Chape en in de tweedeklas­secompetit­ie won All Stars met 8-1 van Giants.