Times of Suriname

Australië dompelt Brazilië in rouw

- Sam Kerr van Australië probeert de bal te controlere­n, terwijl zij in de gaten wordt gehouden door Monica. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Australië is er donderdag in geslaagd om de eerste overwinnin­g op het WK voor vrouwen uit het vuur te slepen. De ploeg van bondscoach Ante Milicic kwam in eerste instantie nog op een 0-2 achterstan­d tegen Brazilië, maar toonde in de tweede helft veerkracht. De Australisc­he vrouwen hielden uiteindeli­jk een 3-2 overwinnin­g over aan het treffen in Groep C en komen daardoor in punten gelijk met de Brazilië en koploper Italië.

Australië verloor zijn eerste wedstrijd op het WK diep in de blessureti­jd van de Italiaanse vrouwen en de start van de ploeg tegen Brazilië liet eveneens te wensen over. Nadat de ploeg na raadplegin­g van de VAR eerst nog een penalty weggewuifd zag worden vanwege een handsbal in aanloop naar een overtredin­g op Tameka Yallop, mocht Brazilië na een klein halfuur spelen wel aanleggen van elf meter. Sterspeels­ter Marta ontfermde zich over dit buitenkans­je en bleef oog in oog met keepster Lydia Williams ijzig kalm, waarmee zij de eerste voetbalste­r ooit werd met doelpunten op vijf verschille­nde WK’s.

De druk van de bleven ZuidAmerik­anen daarna aanhouden en via Cristiane werd het een kleine tien minuten later ook 2-0. Australië leek zo met een flinke achterstan­d de rust in te gaan, maar in de blessureti­jd was het toch nog raak: nadat Brazilië de bal achterin niet weg kreeg, kon Caitlin Foord bij de tweede paal binnentikk­en. Marta bleef in de rust in de kleedkamer achter en zij werd vervangen door de jonge Ludmila. Met de nieuwe aanvalster in de ploeg ging het echter al snel mis voor Brazilië.

Australië kwam namelijk sterk uit de kleedkamer en slaagde er in de openingsfa­se in om de tegenstand­er vast te zetten op de eigen helft. Het duurde daarna een klein kwartier voordat the Matildas loon naar werken kregen, maar nadat keepster Barbara zich op een voorzet van Chloe Logarzo verkeek stond het weer gelijk. Australië bleef daarna aandringen en kreeg hulp van Monica. De verdedigst­er van Brazilië kopte de bal dik twintig minuten voor tijd in eigen goal en dat bleek, nadat arbiter Esther Staubli de VAR nog had geraadplee­gd vanwege een appel voor buitenspel, het beslissend­e doelpunt te zijn.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname