Times of Suriname

KPN verkoopt restbelang Telefónica Deutschlan­d Verkoop pand zorgt voor winst Hudson’s Bay

-

VANCOUVER Warenhuisk­eten Hudson’s Bay (HBC) heeft het eerste kwartaal van zijn boekjaar afgesloten met zwarte cijfers. Dat onder de streep een plus resteerde, dankt de keten louter aan de verkoop van een winkelpand in New York, wat 817 miljoen Canadese dollar (543 miljoen euro) opleverde. HBC sloot de meetperiod­e af met een winst uit voortgezet­te activiteit­en van 275 miljoen Canadese dollar. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 398 miljoen Canadese dollar. Exclusief eenmalige posten was wederom sprake van een tekort. Daar werd door kenners in doorsnee ook rekening gehouden, maar het verlies viel evenwel hoger uit dan geraamd.

Het bedrijf zag de kwartaalom­zet met 3,3 procent dalen,

advertenti­e

Foto:RAU)

(Beursduive­l/ onder meer doordat het meerdere winkels sloot. De vergelijkb­are omzet viel 2,1 procent lager uit.

Een groep aandeelhou­ders van HBC wil het bedrijf van de aandelenbe­urs halen. Daar heeft het 1,7 miljard Canadese dollar voor over. Ook wil het af van de Europese bezittinge­n, die minder dan verwacht presteren. (De Telegraaf/ Foto: Yellow Pages) DEN HAAG - KPN heeft zijn resterende belang in Telefónica Deutschlan­d verkocht. Dat maakte het telecombed­rijf gisteren bekend, zonder financiële details te verstrekke­n.

KPN schroefde zijn belang in Telefónica Deutschlan­d de laatste jaren al stapsgewij­s af. Het Nederlands­e telecombed­rijf was ooit voor 20,5 procent eigenaar van de Duitse branchegen­oot. KPN kreeg het belang in handen bij de verkoop van zijn dochterond­erneming E-Plus aan Telefónica Deutschlan­d. Het laatste deel van ruim 88 miljoen aandelen was goed voor een belang van net geen 3 procent. Een aandeel Telefónica Deutschlan­d was gistermidd­ag ongeveer 2,60 euro waard. De opbrengste­n worden aangewend om ‘de operatione­le en financiële flexibilit­eit te vergroten’. (De Telegraaf/Foto: De Telegraaf)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname