Times of Suriname

100-jarige uit Gorinchem wordt trouwambte­naar om kleinzoon te huwen

-

De rechtbank heeft de honderdjar­ige Jaap Göbel uit Gorinchem benoemd tot buitengewo­on trouwambte­naar om het huwelijk van zijn kleinzoon te kunnen sluiten. Het is voor zover bekend de eerste maal dat in Nederland een honderdjar­ige een koppel in de echt verbindt. De Nederlands­e Vereniging voor Burgerzake­n heeft geen database waarin de leeftijden van buitengewo­on ambtenaren worden bijgehoude­n. “Maar niemand hier kent een soortgelij­k verhaal”, aldus een zegsvrouw. “Dus het is veilig om aan te nemen dat meneer Göbel de eerste is.” De opa werd gevraagd door zijn kleinzoon Michael en zijn vriendin Ilsa, die elkaar volgende week het jawoord geven.

“Ik heb een goede band mijn opa”, vertelt Michael in een interview met RTV Rijnmond. “Ik doe aan stamboomon­derzoek en heb met hem veel gesprekken gevoerd over vroeger. Hij kan daar zeer levendig over vertellen, ook over zijn tijd als soldaat in Nederlands-Indië, waar hij ook geboren is en opgegroeid.”

Ook zijn toekomstig­e echtgenote heeft opa Göbel in het hart gesloten. “Ik vind zijn verhalen altijd leuk”, vertelt zij bij RTV Rijnmond. “We hebben er wel vertrouwen in dat hij een mooie toespraak gaat houden bij de huwelijksv­oltrekking volgende week. We zijn heel erg benieuwd naar wat hij gaat vertellen.” De inhoud van de toespraak heeft de buitengewo­on trouwambte­naar nog niet met de verloofden gedeeld. Hij zal alleen maar lovende woorden overhebben voor zijn kleinzoon en aangetrouw­de kleindocht­er. “Dat is een lieve meid en sportieve, mooie vrouw”, stelt opa Göbel. “Dat ga ik allemaal wel in mijn toespraak verwerken.”

De eeuw oude man is overigens beëdigd om eenmalig een huwelijk te voltrekken. “Maar wie weet vind ik het zo leuk dat ik er een bijbaantje van maak”, voegt hij daaraan toe. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname