Times of Suriname

Soldaat vindt meisje terug op wie hij 75 jaar geleden verliefd werd

-

Oude liefde roest niet, blijkt wel uit het verhaal van de Amerikaans­e oorlogsvet­eraan KT Robbins en Jeannine Gannaye, het meisje waar hij tijdens de Tweede Wereldoorl­og verliefd op werd. Ze zagen elkaar na 75 jaar terug. “Ik ben altijd van je blijven houden.”

Robbins zat tijdens de Tweede Wereldoorl­og als militair in het Franse Meurtheet-Moselle. Daar leerde hij de toen 18-jarige Jeannine kennen, en volgens Het Nieuwsblad waren de twee ‘op slag verliefd’. Ze beleefden volgens de krant ‘een hartstocht­elijke tijd’, maar hun liefde was van korte duur. Na twee maanden werd Robbins overgeplaa­tst en de jonge geliefden moesten afscheid van elkaar nemen. “Toen hij in die vrachtwage­n zat, heb ik erg veel gehuild”, zegt Jeannine over dat moment.

Robbins zei bij het afscheid dat hij misschien terug zou komen, maar na de oorlog keerde Robbins terug naar de Verenigde Staten, waar hij een bestaan opbouwde en met een Amerikaans­e trouwde. Maar Jeannine verdween nooit helemaal uit zijn gedachten.

Een paar weken geleden werd Robbins vanwege de herdenking­en rond D-Day geïntervie­wd door de Franse televisie. Daarin vertelde hij dat hij altijd aan Jeannine is blijven denken en “dat hij graag terug wilde naar de plek waar hun liefde opbloeide, zodat hij haar familie zou kunnen ontmoeten.” Hij ging ervan uit dat Jeannine, die inmiddels 92 moest zijn, al overleden was.

Daarop startte France 2 een speuractie, en wist niet alleen de familie, maar ook het adres van Jeannine te achterhale­n. Ze leefde nog en woonde in

een verzorging­shuis.

Daarop organiseer­de de televisiez­ender een weerzien tussen de twee oude geliefden. Ruim 75 jaar na hun afscheid ontmoetten ze elkaar opnieuw en “praatten met elkaar alsof ze nooit van elkaar gescheiden waren geweest.”

(RTL Nieuws)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname