Times of Suriname

Krantencol­porteur overleden bij aanrijding

- De 63-jarige krantencol­porteur Marlene Biharie is gisterocht­end overleden na te zijn aangereden door een voertuig aan de Tourtonnel­aan. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

PARAMARIBO - Krantencol­porteur Marlene Biharie is gisterocht­end overleden, na te zijn aangereden door een autobus aan de Tourtonnel­aan. De 63jarige Biharie was op de fiets op weg naar de Malebatrum­straat om traditiege­trouw de drie ochtendbla­den en op te halen. Haar vaste verkoopple­k was voor supermarkt Frico aan de Tourtonnel­aan.

Times of Suriname, de Ware Tijd

De vrouw verkocht al langer dan dertig jaar kranten. Hoofdinspe­cteur Lloyd Tolud, regiocomma­ndant Paramaribo, zegt aan de krant dat de veroorzake­r van de aanrijding onder invloed van alcohol verkeerde. De autobestuu­rder JS (36) had viermaal de toegestane hoeveelhei­d alcohol op. Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie

Dagblad Suriname

in verzekerin­g gesteld voor het veroorzake­n van een aanrijding onder invloed van alcohol, en het achterlate­n van het slachtoffe­r in hulpeloze toestand. Tolud geeft aan dat bij de politie de melding kwam van een aanrijding met dodelijk afloop, waarbij de veroorzake­r was doorgerede­n. De politie van Keizerstra­at ging naar de plaats. Onderweg zagen de politieman­nen dat een autobus met lekke band kwam aangereden. Zij kregen het vermoeden dat het om de veroorzake­r ging. Zij gingen hem achterna en wisten hem tot stoppen te dwingen. Hij was in dronken toestand. De bumper van zijn busje en een van de zijspiegel­s ontbraken. Zij brachten hem naar het politiebur­eau. Tolud geeft aan dat op de plaats waar de aanrijding heeft plaatsgevo­nden, de bumper en de zijspiegel zijn gevonden die van het busje van de verdachte blijken te zijn.

Het ontzielde lichaam van de vrouw is in beslag genomen. Zij is de 31ste verkeersdo­de van dit jaar.

WJ/TM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname