Times of Suriname

Zeven dakloos na woningbran­d Buurt vermoedt brandstich­ting

-

PARAMARIBO - Een woonhuis aan de Fonteinlaa­n is gisterocht­end helemaal afgebrand. Buurtbewon­ers vermoeden dat er sprake is van brandstich­ting, maar het onderzoek kan dit nog niet uitwijzen. Volgens verschille­nde buurtbewon­ers zagen zij een man het terrein afrennen en kort daarna rookontwik­keling. Een gezin van zeven personen is nu dakloos geworden. Het huis is niet van hen, maar van een ander gezin dat in Nederland woont.

Nikita Dewnarain, moeder van het gezin, heeft een sterk vermoeden wie de dader zou kunnen zijn, indien brandstich­ting bewezen is. “Hij heeft eens al gedreigd de boel in de fik te steken”, zegt zij. Volgens haar houden er heel wat ongure gasten, waaronder junks, zich op in de buurt en die zorgen voor heel wat overlast. De vrouw des huizes werkt enkele straten verder bij een ondernemin­g. Zij werd door collega’s verwittigd over de brand in haar straat. Daar aangekomen, zag zij dat haar huis in lichterlaa­ie stond. “Ik spaarde geld om een perceel te kopen. Al dat geld was in het huis en is verbrand”, jammert de moeder van vijf kinderen. Het gezin woonde reeds dertien jaar op het adres en hoefde geen huur te betalen van de eigenaar. Naar de krant verneemt, was het pand niet verzekerd.

Volgens brandweerv­oorlichter Olten Pinas was de brandweer redelijk snel op de locatie. De bluswerkza­amheden verliepen echter niet naar tevredenhe­id, omdat het huis nog onder stroom lag. Ook is tijdens de brand een van de twee gascilinde­rs in het huis geexplodee­rd. Er hebben zich geen persoonlij­ke ongelukken voorgedaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname