Times of Suriname

OM eist dertig jaar celstraf tegen zes verdachten

In roofmoordz­aak Kraka

-

PARAMARIBO Officier van justitie Shanta Mahadew heeft gisteren tegen Milton F, Melvin A, Dion B, Clyde H, Jurvin B en Fanuel D dertig jaar celstraf geëist, voor gekwalific­eerde doodslag en overtredin­g van de Vuurwapenw­et. Op 7 juni vorig jaar lieten Zyllavana Mangkoered­jo (20) en Isaak Poetisi (56) het leven op de Krakaweg.

Mahadew eiste tegen Virbian W vijftien jaar celstraf met gevangenne­ming, in het tweede kanton. Voor hem is in het derde kanton tien maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. Voor Milton V is in het tweede kanton twaalf maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaarde­lijk met een proeftijd van drie jaar en in het derde kanton ook twaalf maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaarde­lijk. Bij de politie kwam op 7 juni de melding van een levensbero­ving aan de Krakaweg. Op de locatie werd een zwart voertuig aangetroff­en waarin de benadeelde­n zaten. Een van hen, Mankoeredj­o, vertoonde geen tekenen van leven meer. Twee andere personen, onder wie Poetisi, werden met schotverwo­ndingen afgevoerd. Poetisi kwam onderweg te overlijden. Een persoon bleef ongedeerd.

Uit verklaring­en van een van de slachtoffe­rs blijkt, dat hij bij het rijden op de brug over de Sabakoekre­ek, een wagen zag keren op de weg. Hij stopte toen het dienstvoer­tuig en uit de andere wagen stapten twee mannen uit die meteen schoten losten. De mannen maakten een portemonne­e en telefoon buit. In deze zaak kwamen de verdachten in beeld. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Clyde H en Milton F elkaar hadden ontmoet op een feestje. Clyde H vertelde de man dat hij was ontslagen van een goudbedrij­f en dat een bedrijfsau­to elke week goud transporte­erde. Milton F besprak dit met Melvin A, waarna Dion B en Jurvin B zijn benaderd. In eerste instantie verklaarde­n Melvin A, Dion B en Jurvin B dat zij wisten dat het om een roofoverva­l ging, maar ze gaven naderhand aan dat Milton F betaald moest worden. Verdachte Milton V vond een wapen en stond het aan een ander af om een koper te zoeken. Dit wapen kwam bij Virbian W, die het aan Melvin A gaf. Mahadew zei dat Fanuel D informatie heeft verschaft aan Clyde H over de dag waarop goud werd getranspor­teerd. Beide mannen zouden elkaar hebben gebeld, maar zij ontkennen de informatie te hebben verschaft. Jurvin B verklaart dat hij een taxirit heeft gereden, maar Mahadew zegt dat de man zijn kompanen heeft vervoerd. Volgens haar heeft hij zich niet gedistanti­eerd van de handelinge­n. Op 15 juli volgt pleidooi van raadsliede­n Harold Belfor, Murwin Dubois, Maureen Nibte, Hedley Derby, Georgette Leter, Arjan Ramlakhan en Frank Truideman.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname