Times of Suriname

OM blijft bij strafeis: acht jaar voor stiefvader

-

PARAMARIBO Officier van justitie Shanta Mahadew bleef gisteren bij haar strafeis van acht jaar voor Robby S, die verdacht wordt van het opzettelij­k plegen van ontuchtige handelinge­n met zijn twee minderjari­ge stiefdocht­ers.

Volgens haar hebben de kinderen de feiten en omstandigh­eden gedetaille­erd verklaard over het seksueel misbruik, en waar dat is gepleegd. Een van de kinderen verklaarde dat Robby S haar onderbroek wegtrok en daarna de seksuele handelinge­n pleegde. Dit zou meerdere keren zijn gebeurd toen haar moeder sliep. Het andere slachtoffe­r verklaarde dat zij samen met haar moeder, zusje en de verdachte woonde, toen seksuele handelinge­n met haar zijn gepleegd. De moeder vindt het erg wat de verdachte met haar dochters heeft gedaan. Zij had het niet verwacht van hem, want zij dacht dat hij haar kinderen zou beschermen.

Mahadew vindt de verklaring­en van beide slachtoffe­rs consistent. Beide slachtoffe­rs zijn stiefdocht­ers van de verdachte. De officier zei dat Robby S vond dat de kinderen culturele problemen hadden en dat hij in staat was die op te lossen. Hij bracht hen naar de Afobakaweg en heeft hen gebaad met bladeren. Hier zijn ook seksuele handelinge­n gepleegd.

Advocaat Georgette Leter betoogde eerder dat er niet voldoende bewijs is dat Robby S zich schuldig heeft gemaakt aan de tenlastele­gging.

Op 4 juli komt Leter weer aan het woord.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname