Times of Suriname

Zaak tegen voormalig No Surrender-leider Henk Kuipers uitgesteld

-

SNEEK - De zaak tegen Henk Kuipers is gisteren met een week uitgesteld. Roy van der Wal, een van Kuipers advocaten, had om aanhouding gevraagd, omdat hij ziek is en in het buitenland zit. De rechtbank heeft hiermee ingestemd.

De zaak tegen de voormalige leider van No Surrender zal nu op dinsdag 25 juni aanvangen, meldt De Telegraaf. Dan zal de rechtbank opnieuw beslissen hoe het proces verder zal gaan.

Het proces tegen Kuipers is onderdeel van een grote strafzaak, waarin ook andere voormalige leden van de inmiddels verboden motorclub terechtsta­an. Er zijn in totaal twaalf zittingsda­gen ingepland.

De rechtszaak is in twee delen gesplitst. In de eerste week zouden de verdenking­en van afpersinge­n, mishandeli­ng en valsheid in geschrifte tegen Kuipers en twee medeverdac­hten worden behandeld.

De zaak tegen een verdachte uit Sneek was al aangehoude­n. In de tweede week staan naast Kuipers, ook Klaas Otto, Rico R. en Theo ten V. terecht voor het leiden van een criminele organisati­e.

Otto werd in oktober vorig jaar veroordeel­d tot 6,5 jaar cel voor onder meer bedreiging, afpersing, zware mishandeli­ng en witwassen. De zaak tegen de oprichter van No Surrender loopt nog in hoger beroep.

Otto trad in 2015 af als leider van de motorbende en werd opgevolgd door Kuipers. Die laatste stopte er in juli 2018 mee vanwege deze rechtszaak. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname