Times of Suriname

Thaise politie arresteert Italianen die zich voordeden als George Clooney

- Thaise agenten voeren een verdachte af. Hij en nog een andere man zijn door acteur George Clooney aangeklaag­d, omdat zij zijn naam hadden misbruikt om hun modezaak te promoten. (Foto:NU)

THAILAND - De Thaise politie heeft in het weekend twee Italianen opgepakt die sinds 2013 op de vlucht waren. Het tweetal werd in 2010 door acteur George Clooney aangeklaag­d, omdat zij zijn naam hadden misbruikt om hun modezaak te promoten. De man claimde zelfs dat hij Clooney was.

Clooney spande in 2010 een zaak tegen Francesco Galdelli (58) en Vanja Goffi (45) aan, omdat zij zijn naam hadden misbruikt. Ze beweerden kleding van Clooney te verkopen. De acteur legde in 2010 in Milaan zelfs voor de rechtbank een getuigenis af over het koppel. De Italianen worden verdacht van meer fraudezake­n. Sinds 2013 stonden zij op de internatio­nale opsporings­lijst van Interpol. Zij wisten echter uit handen van de politie te blijven en ontvluchtt­en Italië, wat ze de bijnaam de ‘Italiaanse Bonnie en Clyde’ opleverde. De Thaise politie pakte Galdelli Goffi afgelopen weekend op, na intensief gezamenlij­k onderzoek met de Italiaanse recherche. De politie maakte onder meer gebruik van drones om het stel te ontmaskere­n. De man en vrouw werden aangehoude­n in een buitenwijk van de Thaise badplaats Pattaya. Het nieuws werd zondag naar buiten gebracht, meldt de BBC. De twee hebben tijdens het verhoor bekend dat zij zich jaren geleden uitgaven voor George Clooney. De Italianen verblijven sinds 2014 in Thailand. Hier verdienden zij onder meer geld met een nieuwe zwendel. Zij deden alsof zij online Rolex-horloges verkochten, maar stuurden pakken met zout naar de kopers.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname