Times of Suriname

Toekomst Ödegaard in Nederland

-

VOETBAL - De toekomst van Martin Ödegaard ligt in Nederland, zo verzekerde AS gisteren. De spelmaker meldt zich in de voorbereid­ing weer bij Real Madrid, maar lijkt geen perspectie­f te hebben op definitiev­e aansluitin­g bij de selectie van Zinédine Zidane. In een artikel over twaalf spelers die mogelijk voor een vertrek staan, stelt de krant in een bijzin dat de toekomst van Ödegaard ‘helder is’. “Hij blijft in Nederland.” De twintigjar­ige Noor maakte afgelopen seizoen op huurbasis indruk bij Vitesse en werd door de supporters verkozen tot Speler van het Jaar. Daarvoor kwam hij al anderhalf seizoen uit voor sc Heerenveen. ASvermeldt niet voor welke club hij volgend seizoen zal uitkomen. Ajax heeft belangstel­ling voor het talent, dat op vrijdag door Defensa Central ook met Atalanta in verband werd gebracht. Eerder werd het Bayer Leverkusen van Peter Bosz genoemd door Marca als potentiële bestemming. In Spanje wordt rekening gehouden met een verkoop van Ödegaard, met terugkoopc­lausule.

Begin vorige maand meldde Marca dat Ajax twintig miljoen euro overheeft voor de aanvallend­e middenveld­er. Ödegaard heeft een contract tot medio 2021 bij Real Madrid. Zelf beaamde hij twee weken geleden tegenover het Noorse VG dat hij vanwege de grote concurrent­ie volgend seizoen waarschijn­lijk niet in Madrid speelt. Hij hoopt spoedig op duidelijkh­eid, voegde hij eraan toe. “Ik moet op vakantie en ik wil ook niet in dezelfde situatie terechtkom­en als vorig jaar. Toen speelde ik tijdens de voorbereid­ing voor Real Madrid en duurde het lang voordat er iets gebeurde. Dat was niet gunstig voor mij en dat wil ik nu niet.” (VP)

 ??  ?? Martin Ödegaard komt niet voor in de plannen van Real Madridtrai­ner Zinédine Zidane en zal dus voorlopig in Nederland blijven. (Foto: Goal)
Martin Ödegaard komt niet voor in de plannen van Real Madridtrai­ner Zinédine Zidane en zal dus voorlopig in Nederland blijven. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname