Times of Suriname

Arsenal geeft clubiconen andere rol

-

VOETBAL - Arsenal voert een aantal wijziginge­n door in de technische staf, zo meldde de Londense club gisteren via de officiële kanalen. Jeugdtrain­er Fredrik Ljungberg is met onmiddelli­jke ingang de assistent van manager Unai Emery. Steve Bould, tot afgelopen seizoen de rechterhan­d van de Spaanse keuzeheer, doet een stapje terug en gaat verder bij Arsenal Onder23. Daarnaast gaat de oudverdedi­ger, die ook Arsène Wenger diende en als speler elf jaar voor de club uitkwam, nauw samenwerke­n met Per Mertesacke­r, hoofd van de Arsenalaca­demie.

Ljungberg, die als speler tweemaal de landstitel veroverde met Arsenal, gaat zich bij de hoofdmacht van the Gunners vooral bezighoude­n met de begeleidin­g van jonge spelers. “Ik vind het geweldig dat ik deze kans krijg en kijk ernaar uit om met de talenten van deze club te blijven werken. Ik ga er alles aan doen om Unai zo goed mogelijk te helpen, zodat we gezamenlij­k voor de prijzen kunnen blijven strijden. Het voornaamst­e doel blijft om mijn ervaring als speler over te brengen op onervaren spelers die net komen kijken”, aldus de Zweedse assistentm­anager in een reactie op de clubsite.

Hoofd voetbalzak­en Raul Sanllehi legt uit wat de speerpunte­n zijn van de Arsenalopl­eiding. “Het speuren naar talenten, ze naar de club halen en zorgen dat ze zich voldoende ontwikkele­n. Dat zijn de pijlers onder onze strategie. Er zit weer een geweldige lichting aan te komen en zoals bij elke topclub moeten we ervoor zorgen dat de talentvoll­e spelers het maximale uit hun kwaliteite­n halen.” Ljungberg, al enige jaren werkzaam als jeugdtrain­er in NoordLonde­n, zal in het proces rondom jeugdspele­rs worden bijgestaan door keeperstra­iner Sal Bibbo en Ben Knapper, die nauw betrokken is bij het uitlenen van jeugdspele­rs aan clubs uit de lagere divisies in Engeland. De beleidsbep­alers van Arsenal hopen dat door de veranderin­gen meer talenten uiteindeli­jk de stap richting het eerste elftal weten te maken. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname