Times of Suriname

Nog meer problemen voor Neymar

-

VOETBAL - De problemen voor Neymar stapelen zich op. De Braziliaan­se belastingd­ienst zou voor 16 miljoen euro beslag hebben gelegd op verschille­nde eigendomme­n van de topvoetbal­ler.

Neymar zou dat bedrag verschuldi­gd zijn naar aanleiding van zijn transfer in 2013 van Santos naar Barcelona. De Braziliaan­se fiscus wil het bericht van verschille­nde media niet bevestigen. Een woordvoers­ter van de topvoetbal­ler wenst geen commentaar te geven. Drie jaar geleden werd Neymar al gesommeerd om een bedrag van 100.000 euro aan achterstal­lige belastinge­n te betalen. Dat ging toen om inkomstenb­elasting uit 2007 en 2008. In een later stadium werd al eens 40 miljoen euro aan vermogen van de aanvaller Paris Saint-Germain bevroren. Ook dat had toen te maken met de schimmige deal rond zijn transfer naar Barcelona.

Neymar raakte onlangs in opspraak nadat een Braziliaan­se vrouw verklaarde dat zij op 15 mei met geweld tot seks is gedwongen door de vedette. De aanvaller ontkent dat en zegt slachtoffe­r te zijn van een poging tot afpersing. Ook sportief gaat het Neymar niet voor de wind. Vanwege een enkelbless­ure moet hij de Copa América in eigen land aan zich voorbij laten gaan. Neymar zou bovendien uit mogen kijken naar een nieuwe club. Paris Saint-Germain is volgens L’Equipe bereid om de peperdure Braziliaan, die voor 222 miljoen euro van Barcelona werd gekocht, weer van de hand te doen. De eigenaar zou het sterrenged­rag van Neymer helemaal zat zijn. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname