Times of Suriname

Robinhood blijft in voetsporen IMT

-

VOETBAL - Landskampi­oen Robinhood blijft in de voetsporen van Inter Moengo Tapoe (IMT), voor het kampioensc­hap in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Essedstadi­on won Robinhood zondag van Notch met 2-0, na een 0-0 ruststand. Robinhood heeft hierdoor 58 punten, terwijl IMT 59 heeft. Notch blijft steken op 29.

Andere uitslagen:

In de eerste helft gaven beide teams alles om de score te openen, maar de mogelijkhe­den werden niet omgezet in doelpunten. De beste kans was voor Roxey Fer van Robinhood, die in een gouden mogelijkhe­id over het doel trapte. In de tweede helft kregen de teams weer kansen, maar weer konden ze het net niet vinden. Robinhood begon, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer de aanval op te zoeken. Zo kwam Roche Rosebel heel dichtbij om de landskampi­oen de voorsprong te geven. Rosebel had doelman Paulo Roberto van Notch al verslagen, maar Marcello Pinas stopte de inzet van de veugelaanv­aller voor de doellijn.

De wedstrijd leek op een blanco score te gaan eindigen, maar Rodney Dalfour had een andere mening. Een teruggespe­elde bal legde hij direct op zijn schoen in de 86ste minuut en gaf doelman Roberto het nakijken: 1-0. Notch gooide hierna alles in de aanval, om de gelijkmake­r te forceren. Echter, het team was niet succesvol in de afronding. In de blessureti­jd maakte Fer het zeker dat Robinhood met de drie punten huiswaarts zou keren. De clubtopsco­order schoot vanaf de elf meter raak, nadat de bal tegen de hand kwam van een Notchspele­r.

net Victor-A Coconut: Papatam-PVV: 2-1.

De stand:

01 Inter MT 02 Robinhood 03 Leo Victor 04 Transvaal 05 PVV 06 WBC 07 SNL 08 Notch 09 Voorwaarts 10 Broki 11 West United 12 Santos 13 Nishan 42 14 Papatam 15 ACoconut 16 Botopasi

Leo 6-1 en 24 - 59 22 - 58 23 - 53 22 - 47 24 - 46 23 - 37 22 - 35 23 - 29 23 - 25 22 - 24 23 - 23 20 - 21 22 - 20 23 - 17 22 - 13 24 - 12