Times of Suriname

Botopasi flikt het weer

-

VOETBAL - Voor de tweede keer heeft Botopasi een wedstrijd in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond niet uitgespeel­d. Zaterdag tegen Inter Moengo Tapoe in het Ronnie Brunswijks­tadion stond Botopasi na rust met vier spelers op het speelveld.

In de eerste helft walste IMT over Botopasi. De meervoudig­e kampioen ging naar de kleedkamer­s met een ruststand van 7-0. De doelpunten werden gemaakt door Romeo Kastiel (4x), Okino Wens en Jerrel Wijks. Emanuel Aloeboetoe van Botopasi maakte een eigen doelpunt.

Na de rust kwam Botopasi met vier spelers opdagen, wat niet de minimale vereiste is van de FIFA. Een team moet met minimaal acht spelers op het speelveld staan. Dit was niet het geval en de scheidsrec­hter moest de wedstrijd affluiten. Gezien de ruime achterstan­d heeft SVB de drie competitie­punten aan IMT gegeven. Het is niet de eerste keer dat Botopasi de 90 minuten niet uitspeelt. Op 9 februari nam Botopasi het op tegen Voorwaarts in het Essedstadi­on. Botopasi begon wel met elf spelers, maar door omstandigh­eden kwam het team in de 67ste minuut te staan met 7 spelers. De scheidsrec­hter was ook toen genoodzaak­t de wedstrijd af te fluiten. Voorwaarts stond toen al voor met 8-0. Competitie­manager Ashok Bainath Sah van de SVB geeft aan dat de score te ruim is voor Botopasi om die te overbrugge­n. “Als Botopasi voor of gelijk zou staan, was het een ander geval.” Volgens de regels van de SVB is er geen straf, als een team dit doet. Deze kwestie zal echter wel besproken worden met de competitie­commissie.