Times of Suriname

Haïti verrast

-

VOETBAL - Haïti is bij de Gold Cup, het kampioensc­hap van Noord- en MiddenAmer­ika begonnen met een zege op Bermuda. Dat was op zich geen verrassing, maar de manier waarop de 2-1-overwinnin­g tot stand kwam wel. De Haïtiaanse voetballer­s lieten bij de gelijkmake­r uit een vrije trap een fraai staaltje theater zien.

Na een doelpunt van Dante Leverock leidde het nietige Bermuda met 1-0. Een ingestudee­rde vrije trap bracht uitkomst voor het tot de 54ste minuut aanvallend klungelend­e Haïti. De twee vrijetrapn­emers leken elkaar totaal niet te begrijpen. Steven Sabat liep over de bal heen, tot zichtbare onvrede van Derrick Etienne. Het bleek een vorm van afleiding want terwijl de verdedigin­g van Bermuda verbaasd toekeek rende Sabat snel terug, gaf een voorzet met zijn ander been, waarna Frantzdy Pierrot vrij kon inkoppen. Diezelfde Pierrot besliste even later ook de wedstrijd in het landentoer­nooi van de Concacaf, de bond van Noord- en Midden-Amerika. De voetballer­s van Mexico zijn op overtuigen­de wijze begonnen. Het land won in de Rose Bowl van Pasadena met groot verschil van Cuba, 7-0. De hoofdrol was weggelegd voor Uriel Antuna, die drie keer scoorde. Het 21-jarige talent was pas op het laatste moment aan de selectie toegevoegd, nadat Jorge Sanchez geblesseer­d was afgevallen. De middenveld­er van LA Galaxy opende de score al na twee minuten. Raul Jiminez maakte twee doelpunten, Diego Reyes en Ernesto Vega beiden één. Mexico mist in het toernooi belangrijk­e spelers, onder wie PSV’s aanvaller Hirving Lozano. In de andere wedstrijd in groep A won Canada van Martinique, 4-0. (AD)

??  ?? Frantzdy Pierrot van Haïti kopt de bal, terwijl Jaylon Bather van Bermuda hem probeert te hinderen. (Foto: Concacaf)