Times of Suriname

SCVU beëindigt overwinnin­greeks Ruckers

-

BASKETBAL – Een late eindsprint van Ruckers heeft het team niet kunnen behoeden van een nederlaag, in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. SCVU maakte zondag in de Anthony Nestysport­hal een eind aan de overwinnin­greeks van Ruckers, door met 64-61 te winnen. Ruckers blijft door de nederlaag toch op de eerste plaats met 29 punten. SCVU heeft nu wel 28 punten en staat op de tweede plaats.

In de beginfase was de strijd gelijkopga­and. Sergio Panka bracht de achterstan­d met nog vijf minuten te spelen naar twee punten (8-6). Hij benutte twee vrije worpen. Hierna ging Ruckers op een run van 12-1 en bouwde hierdoor een ruime voorsprong van dertien punten: 20-7. Kelvin Monkoi, Keith Zinhagel en Gylan Watamaleo waren de boosdoener­s. In de resterende minuten kon SCVU de achterstan­d nog brengen naar zeven punten (20-13), door baskets van Panka, Earvin de Randamie en Rogerio Playfair.

In het tweede quarter werd de achterstan­d omgezet in een voorsprong van een punt: 31-30. In deze periode speelden Xavero Struiken, De Randamie en Playfair heel goed. Ruckers liet het hoofd niet hangen en ging de kleedkamer­s in met een voorsprong van vier punten: 36-32.

In het derde quarter bouwde Ruckers zijn voorsprong op naar zeven punten (4033), maar SCVU kwam weer terug en nam met een lay-up van Shoun Dongo weer de voorsprong: 4240. SCVU hield vast aan zijn voorsprong en ging het vierde quarter in met een voorsprong van twee punten: 48-46.

In het vierde quarter bouwde SCVU een voorsprong op van tien punten (64-54) en was hierdoor heel dicht bij de overwinnin­g. Echter, Ruckers wilde zich niet gewonnen geven. Baskets van Watamaleo brachten de achterstan­d weer terug naar vier punten (64-60), maar verder dan dit kwam Ruckers niet. De Randamie werd de topscoorde­r met achttien punten, terwijl Watamaleo zestien punten noteerde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname