Times of Suriname

Foutje: man denkt villa te hebben gekocht

-

Een man uit Florida dacht dat hij een fraai buitenkans­je te pakken had, nadat hij via een online-veiling een villa had gekocht voor het luttele bedrag van 9.100 dollar. Het bestaan van de uitspraak ‘klinkt te mooi om waar te zijn’ kende de man vermoedeli­jk niet. Toen de man arriveerde bij zijn kersverse aankoop bleek hij namelijk eigenaar te zijn van een miezerige strook gras.

Kerville Holness dacht dat hij een villa ter waarde van 177.000 dollar voor een habbekrats op de kop had getikt. Het perceel belandde op een online veilingsit­e nadat de eigenaar in gebreke was gebleven.

Eenmaal, andermaal, verkocht en... te laat. Zijn nieuwe bezit aan Northwest 100th Way in Spring Lake bleek niets meer dan een smal strookje gras tussen twee opritten ter waarde van een schamele 50 dollar.

Het smalle landgoed van een meter breed bij honderd meter lang begint bij de stoep en loopt onder een muur die de garages van twee aangrenzen­de villa’s scheidt, vervolgens strekt de reep gras zich uit naar de achtertuin­en van de huizen.

Er is niets wat Holness kan doen om zijn aankoop terug te draaien. “Het is bedrog. Er was niets omcirkeld om te laten zien dat het slechts om een reep gras tussen de villa’s gaat”, foetert Holness tegen de Sun Sentinel.

“Ik zou dwars door garagemuur en het huis moeten gaan om mijn eigendom aan de achterzijd­e van het huis te kunnen bereiken, maar wat heb ik daar aan?”

Volgens ambtenaren heeft Holness pech en had hij de veilinginf­ormatie maar beter moeten lezen. De provincie waarschuwt gretige vastgoedbe­leggers op de veilingsit­e nu wel om “goed onderzoek te doen” alvorens tot aankoop over te gaan.

“Holness kan een fout in de verkooppro­cedure proberen te vinden en naar de rechter stappen”, zegt vastgoedad­vocaat Gary Singer. “Maar in feite heeft Holness gekocht wat bij de veilingsit­e te koop werd aangeboden.”

Het is niet duidelijk waarom de strook nooit in eigendom kwam van de aangrenzen­de villa’s, maar in handen bleef van de ontwikkela­ar. Nu dat bedrijf niet meer bestaat, en de belastinge­n niet meer werden voldaan, werd het perceeltje geveild.

De meer fortuinlij­ke Ina DeFeo, die een van de twee villa’s kocht via de veiling reageerde geschokt toen ze hoorde dat Holness het stuk gras bij haar huis had gekocht. “Het slaat nergens op. Ik weet niet hoe je zo’n strook gras kunt kopen.”

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname