Times of Suriname

VMS: “Specialist­en worden als boeven afgeschild­erd”

-

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) is van mening dat de Surinaamse overheid rustig het Staatsziek­enfonds (SZF), een handje meehelpt om de Surinaamse artsen als boeven af te schilderen. “Dit is een hetze tegen de specialist­en die vanuit het SZF is opgestart, terwijl de Surinaamse artsen juist kwalitatie­f nagenoeg overal ter wereld inzetbaar zijn, vanwege hun goede opleiding en kwaliteit van de zorg”, laat de VMS in een brandbrief aan de minister van Volksgezon­dheid weten. Dit is onder andere een van de redenen waarom de VMS heeft besloten dat zij geen vertegenwo­ordiger van de VMS zal voordragen om zitting te nemen in het bestuur van de op te richten Stichting Regionaal Ziekenhuis Wanica.

“Waar is de trots en het nationalis­me gebleven bij deze regering dat Surinaamse artsen als minder worden beschouwd in hun eigen land en de afspraken met hen niet worden nagekomen. De geloofwaar­digheid van de minister is bij de VMS ook in het geding, aangezien de afspraken en overeenkom­sten die er zijn gemaakt, na zeven weken nog steeds niet zijn nagekomen en de minister daar ook geen werk meer van lijkt te maken”, geeft de VMS aan.

De VMS geeft verder aan dat in de media door de minister van Volksgezon­dheid is aangehaald dat de Cubaanse artsen slechts USD 800 per maand, plus tickets plus (gratis) huisvestin­g, plus (gratis) vervoer zullen kosten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname